Kulak kiri, kulak kanalının temiz, korunaklı ve bakteri içermemesi için önemli bir rol oynar. Normal olarak, kulak kiri yavaşça kulak kanalından aşağı iner ve düşer veya yıkanır. Bununla birlikte, bazı insanlar kulak kanalını tıkayan sertleşebilen bir balmumu fazlalığına sahiptir. Yağlı balmumundan kaynaklanan bu çarpma, kulakta kulak çınlaması olarak bilinen çınlama sesi, kaşıntı, geçici işitme kaybı, koku veya kulak ağrısı ile sonuçlanabilir. Balmumu yalnızca kulak kanalının üçte birinde oluştuğundan, balmumu kendiniz çıkarmaya çalışmak onu daha derin bir kanala itebilir. İdeal olarak, balmumu kulak sulama kullanarak bir doktor tarafından veya evde çıkarılmalıdır.
Balmumu yumuşatmak için kulağa damlalıklı damlalar uygulayın. Mineral yağ, bebek yağı, hidrojen peroksit, ticari kulak damlaları ve gliserin tavsiye edilir.
Balmumu yumuşayana kadar art arda dört veya beş günden fazla süreyle günde iki kez tekrarlayın.>
Kauçuk ampullü bir şırıngayı ılık suyla (yaklaşık vücut ısısı) doldurun ve başınızı arkaya ve yana doğru eğin, böylece etkilenen kulak yukarı bakacak şekilde suyunu kulak kanalına yavaşça sıkın. Bu, kulak kanalını düzeltir.
Etkilenen kulak yere doğru bakacak şekilde başınızı ve yana doğru eğin.
Adımları tekrarlayın balmumu alınana kadar bir ila dört. Birkaç denemeden sonra kulak hala tıkalıysa, bir doktora danışın. Balmumu gevşetme girişiminde kulak kanalına asla bir nesne sokmayın, aksi takdirde kulak veya kulak zarına zarar verebilir. Piyasada daha fazla rahatlama sağlayabilecek birkaç kulak kirini giderme kiti de bulunmaktadır.
Uyarılar
Kulak zarınızda delik varsa, mumu çıkarmaya çalışmayın veya Kulağı kendiniz sulayın, çünkü daha fazla hasar meydana gelebilir. Bunun yerine bir doktora görünün.
Gerekenler
Damlalık
Kauçuk bilyeli şırınga
Mineral yağı, bebek yağı, hidrojen peroksit, ticari kulak damlaları veya gliserin