İnsan vücudundaki kemiklerin altına düştüğü dört genel kategori olmasına rağmen, insan iskeleti aslında iki ayrı parçaya bölünmüştür. Eksenel iskelet, vücudun eksenini oluşturan ve gövde, boyun ve baştaki organlar için koruma ve destek sağlarken, eklem iskeleti, ekleri eksene bağlayan ve bağlayan kemiklerden yapılır. skeleton
Skeletal Sistem Fonksiyonu
İnsan vücudu bir çerçeve oluşturan yaklaşık 206 kemikten oluşur. Bu 206 kemik birlikte çalışır ve dört ana işlevden sorumludur. İskelet sistemi kasları ve dokuları destekler, hayati organları yaralanmaya ve travmaya karşı korur, harekete izin verir ve temel vücut minerallerini ve olgunlaşmamış kan hücrelerini depolar.
Eksenel İskelet
Eksenel iskelet önemlidir çünkü vücudun hayati organlarına travma ve yaralanmaya karşı koruma sağlar. Eksenel iskelet, kafatası ve yüz iskeletinden oluşan kafatasından oluşur. Yüz iskeleti, dişleri barındıran çene ve çene kemiğini içerir. Çene kemiği, çene kemiği olarak da bilinir ve kafatası üzerinde serbestçe hareket edebilen tek kemiktir. Eksenel iskelet ayrıca kaburgalardan, sternumdan veya göğüs kemiğinden ve omurgadan oluşur. Bu kemiklerin tümü kalbi, ciğerleri ve diğer hayati organları korur.
Ek Bölüm
Bir insanda, ek iskelet 126 kemikten oluşur. Ek iskelet iki kısma ayrılmıştır: üst ekstremite ve alt ekstremite iskeletleri. Üst ekstremite iskeleti, omuzları, kolları ve elleri oluşturan kemikleri içerir. Alt ekstremite iskeleti, pelvis, kalça, bacak ve ayaklardan oluşur. Aksiyal iskelet kaynaştırılırken, kol, ellerde, parmaklarda, bacaklarda, ayaklarda ve ayak parmaklarında serbest hareket alanı sağlayan ek iskelet değildir.
Kemik Türleri
İnsan vücudu oluşur Dört genel kategoriye giren kemikler. Bu dört kategori kısa kemikler, uzun kemikler, yassı kemikler ve düzensiz kemiklerdir. Her kemiğin, insan vücudunun serbestçe çalışmasını sağlayan bir amacı ve işi vardır. Uzun kemikler tipik olarak kollar gibi çalışır ve bacakları ve kolları oluşturan kemiklerdir. El bileği ve ayak bilekleri gibi alanlarda kısa kemikler bulunur ve travma, atlama ve vücuda zarar vermeden yukarı ve aşağı itme travması için izin veren amortisör işlevi görür. Yassı kemikler organlara koruma görevi görür ve kasların bağlanmasına izin verir. Kaburgalar ve omuz bıçakları düz kemiklerin güzel örnekleridir. Düzensiz kemikler diğer üç kategoriye uymayan kemiklerdir. Omurgada bulunan kemiklerin bir kısmı ve kafatasındaki kemiklerin bir kısmı düzensizdir.