|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsüne göre, Parkinson Hastalığı Sonu Belirtileri

Parkinson hastalığı ölümcül değildir ve hastanın ortalama yaşam süresini kısaltmaz. Bununla birlikte, hastalık ilerledikçe, ikincil komplikasyonlar ölüme neden olabilir. Nörologlar, hepsi aynı derecede bulunmayan çeşitli semptomları tanımlayan Unified Parkinson Hastalığı Değerlendirme Ölçeğini kullanarak hastalığın ilerlemesini ölçer. Ölçekte en yüksek puanı alan hasta tamamen engelli ve çaresiz bir kişi olacaktır. Bazı hastalar teşhisten sonra 15 yıl yaşayabilir ve bu noktaya asla ulaşmazlar, Dr. William Weiner ve meslektaşlarının "Parkinson Hastalığı: Hastalar ve Aileler İçin Tam Bir Rehber" kitabında bulunduğunu söyleyin.

Hareket ve Denge Zorlukları

Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsü, Parkinson hastalığının dört ana belirtisini listeler: titreme, sertlik, hareket yavaşlığı ve bozulmuş denge. Bu semptomlar, kişinin yüz ifadesinin tamamen yokluğuna gelinceye kadar kötüleşir, konuşamaz ve duramaz veya yürüyemez. Weiner ve meslektaşlarına göre, hareket problemleri yürüme sırasında aşırı denge kaybı ve donma, buna bağlı olarak hastanın sık sık düşmesine neden olur.

Bilişsel ve Davranışsal Sorunlar

Hasta herhangi bir çeşitlilik yaşayabilir. karışıklık, hafıza kaybı, halüsinasyonlar, sanrılar, depresyon ve anksiyete gibi zihinsel konular. Weiner ve meslektaşlarına göre, demans olarak bilinen karışıklık ve hafıza sorunları, her dört ila beş Parkinson hastasından birinde, günlük aktivitelere müdahale edebilecek kadar şiddetli bir seviyede gelişir.

Sinir Sistemi Bozuklukları

Otonom sinir sistemi, solunum, tansiyon, sindirim ve idrar yapma gibi bilinçsiz fonksiyonları kontrol eder. Parkinson hastalığının son evresinde bir hasta tutamaz hale gelir, kabız hale gelir ve oturma pozisyonundan ayakta dururken kan basıncında bir düşüşe maruz kalır ve bu durum Dr. Weiner ve meslektaşlarına göre bayılma ile sonuçlanabilir. Yutma

Parkinson hastalığında yutma refleksi kötüleşir, bu da yemek yerken veya içerken boğulmaya neden olabilir. Ağızdaki tükürük havuzları gibi, hasta akabilir ve boğulabilir. Bakıcıların bazı son dönem Parkinson hastalarını karnına karın içine yerleştirilen bir tüp ile beslemeleri gerekebilir.

İlaç Sorunları ve İlaç Nedenli Belirtiler

Ulusal Nörolojik Bozukluk ve İnme Enstitüsüne göre, Parkinson hastalık ilerledikçe hastanın ilaca verdiği yanıt daha az tahmin edilebilir hale gelir. İlaç daha hızlı yıpranabilir ve semptomları yeterince kontrol etmeyebilir. Hastanın daha sık dozlara ihtiyacı olabilir. İlaç dozu arttıkça, diskinezi, kontrol edilemeyen, istem dışı yazma hareketi de dahil olmak üzere yan etkiler de olabilir; bu da hastayı orijinal Parkinson semptomlarında olduğu gibi etkisiz hale getirebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır