|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Senna Yaprağının Yan Etkileri

Sinameki olarak da bilinen Senna, ılıman iklimlerde yetişme eğiliminde olan çiçekli bir bitkidir. Birincil tıbbi kullanımı müshildir ve reçetesiz satılan müstahzar ürünlerde ana bileşen olacak kadar etkilidir. Genel yan etkiler hafif olmakla birlikte, Senna genellikle güvenli olarak kabul edilir. Bununla birlikte, uzun süreli kullanımı veya sinamenin yanlış kullanımı bilmesi gereken önemli yan etkilere neden olabilir.

Gastrointestinal Rahatsızlık

Sinamenin yönlendirildiği şekilde kullanıldığında "Bitkisel İlaçlar için PDR" ye göre En sık görülen şikayet gastrointestinal rahatsızlıktır. Bu ilacın arındırıcı etkisinden kaynaklanmaktadır. Bu yan etkiler arasında mide krampları, şişkinlik, gaz ve ishal sayılabilir. Bunlardan bazıları alınan dozu azaltarak en aza indirilebilir, ancak ciddi hale gelirlerse, hemen sinameni durdurun ve doktorunuza başvurun.

Elektrolit Anormallikleri

Sinanın uzun süreli kullanımı elektrolit dengesizliklerine neden olabilir, Düşük potasyum dahil. Düşük potasyum seviyeleri, kas güçsüzlüğü, konfüzyon, intestinal motilitenin inhibisyonu ve kardiyak aritmi gibi birçok ciddi sağlık sorununa neden olabilir.

Finger Clubbing

Finger clubbing tipik olarak sinamenin yanlış kullanımında görülen bir yan etkidir. ", 3, [[Uzun süreli ve yüksek doz kullanımının kabızlığı gidermek için değil, tehlikeli kilo kaybını arttırmak amacıyla kullanılması neden olmaktadır. The Lancet'in Nisan 1981 sayısında yayınlanan bir araştırma, parmak klübünün sinameki alımın kesilmesi ve vücut kitlesinin restorasyonu ile tersine çevrildiğini, ancak "Anoreksiya" başlıklı 2008 tarihli bir makaleye yanıt olarak Avustralya Tıp Dergisi'nde yayınlanan birkaç mektubu buldu. Nervosa ve Senna Kötüye Kullanımı ", sinamanın kötüye kullanımı nedeniyle parmak çarpmalarının tersine çevrilebilirliğini sorguluyor.

Aşırı Duyarlılık

" Bitkisel İlaçlar için PDR ", mesleki aşırı duyarlılığın senna için nadir görülen bir yan etkisi olduğunu açıklıyor. Sonuçta ortaya çıkan aşırı duyarlılık astım, rinokonjonktivit ve alerji şeklinde kendini gösterir.

Cathartic Colon

1998 Haziran ayında yayınlanan Clinical Gastroenterology Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmada, sinameki gibi uyarıcı laksatiflerin kronik kullanımının anatomik olarak sonuçlandığı tespit edildi. İçinde haustral kıvrımların kaybolduğu kolonun değiştirilmesi, "nöronal hasar veya kolonik uzunlamasına kas sisteminin hasar görmesi" anlamına gelir. Kronik kullanım, bir yıl boyunca haftada üç kez olarak tanımlandı.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır