| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Gaz ve Şişirme İçin İlaçlar ve Arıtma

Ne yazık ki, gaz ve şişkinlik kadar yaygın olduğu için, ilaçların kullanabileceği kadar fazla bir şeyimiz yok. Gaz ve şişkinlik için ilaç geliştirmedeki en büyük zorluklardan biri, çok farklı nedenlerin olmasıdır. Bununla birlikte, önereceğimiz şeyler var ve tipik olarak semptomları iyileştirebiliriz.

Antibiyotikler

Bu makalenin önceki bölümlerinde belirttiğimiz gibi, biz insanlar olarak gaz üretmiyoruz. Bağırsaklarımızdaki gazın çoğu, yiyeceklerin bakteriler tarafından fermantasyonunun bir sonucudur. Bu süreçte bağırsaklarımızda yaşayan tam anlamıyla trilyonlarca mikroskobik bakteri var. Bazen istemediğimiz enfeksiyöz bakteriyel olsalar da (mide iltihabı veya gıda zehirlenmesi gibi), bakterilerin büyük çoğunluğu hayatta kalmamız için esastır. Bazı yiyecekleri parçalamamıza ve hatta bağırsaklarımız için belirli besinleri üretmemize yardımcı olurlar. Bununla birlikte, onlara doğru yiyecekleri verirsek, çok fazla gaz da yapabilirler.

Bakterilerin genellikle gaz üretimimiz için suçlu olduğu gerçeği göz önüne alındığında, kesilirsek kesilmesi mantıklı olacaktır. bağırsaklarımızdaki bakteri sayısını daha az gaz yapardık. Ayrıca, temel sorun küçük bağırsaktaki bakteriyel aşırı çoğalma ise, ince bağırsaktaki bakterileri azaltmak gaz üretimini azaltacaktır.

Gaz üretimi için en sık kullandığımız birkaç farklı antibiyotik var. Metronidazol ve neomisin çok yaygın iki tanesidir. Genellikle yedi ila 10 gün boyunca verilir. Bu antibiyotiklerde bulduğum temel sorun, kendi başlarına oldukça az yan etkileri olması. Gaz ve şişkinlik için daha sık kullandığım iki yeni antibiyotik var, çünkü vücuda çok fazla emilmiyorlar, bu yüzden daha az yan etkiye sahipler. Bunlardan biri nitazoksanit (Alinia), diğeri ise rifaximin (Xifaxan). Her ikisi de yedi gün boyunca günde iki kez verilir ve genellikle daha iyi tolere edilir.

Bağırsak Uyarıcılar

İnsanların bağırsaklarında yavaş hareket edebilmelerinin birçok nedeni vardır. Tiroid hastalıkları, kronik kabızlık, gastroparezi (diyabete bağlı yavaş hareket eden mide) ve bazı ilaçlar gibi şeyler bağırsaklarınızın olması gerektiği kadar yavaş hareket etmesine neden olabilir. Bu olduğunda, birkaç problem ortaya çıkabilir.

İlk olarak, bağırsaklarınız çok yavaş hareket ederse, gün boyunca geliştirdiğimiz normal gaz miktarları sık sık dışarı atılmaz ve biriktirir ve bizi şişirilmiş hissetirir. İkincisi, yavaş hareket eden bağırsaklar yemeğin normalden daha uzun süre bağırsaklarımızda kalmasına yol açar, kabızlığa ve dolgunluk hissine yol açabilir. Üçüncüsü, bağırsaklarımız yavaş hareket ederse, gıda normal bakterilerimizle daha uzun süre temas halindedir ve bu da daha fazla fermantasyona olanak sağlar. Bağırsaklarımızın normal sıkma hareketi (peristalsis) ayrıca bakterileri kolonumuza ve dışkı ile dışa doğru hareket ettirmeye yardımcı olur. Daha az peristalsis ve bakterilerin sistemimizden daha az hareketi olduğunda, daha fazla bakteri üremesi gelişir. Bu sorunların tümü daha fazla gaz üretimine yol açıyor.

Bu bilgi göz önüne alındığında, gaz ve şişkinlik için kullandığımız tedavilerden biri bağırsakların hareket etmesine yardımcı olan ilaçlardır. Yaygın olanı metoklopramiddir (Reglan). Bu ilaç mide ve bağırsak hareketliliğini arttırmak için oldukça iyi bir iş yapıyor ve tıpta uzun zamandır kullanıyoruz. Son zamanlarda, uzun vadede kullanıldığında Parkinson benzeri semptomların gelişimi ile ilgili bazı kaygılar olmuştur, bu yüzden bunu eskisi kadar sık ​​kullanmayız.

Antibiyotik olan eritromisin bu da. Antibiyotik olduğu için değil, midede hareket kabiliyetine neden olduğu ve bağırsakların hareket etmesine yardımcı olabileceği için kullanıyoruz. Yaygın olarak kullanılan diğer ilaçlar gaz, şişkinlik ve kabızlığı olan kişilerde dışkı yumuşatıcılar ve müshillerdir. Kalın bağırsaktaki kabızlığı artırabilirseniz mide ve ince bağırsak tipik olarak daha iyi hareket eder.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com