Ankilozan Spondilit
Ankilozan spondilit, sırt ve pelvis ağrısına neden olabilir. MedlinePlus'a göre ankilozan spondilit, omurgayı ve vücuttaki diğer eklemleri etkileyen bir artrit türüdür. Ankilozan spondilit, intervertebral disklerde, spinal faset eklemlerde ve pelviste sakroiliak eklemlerde şişmeye neden olur. Ankilozan spondilit, otoimmün bir durumdur, yani bağışıklık sisteminin koruması gereken dokulara saldırmasına neden olur. Ankilozan spondilit erkeklerde kadınlardan daha sık görülür. Bu durum aynı zamanda erkeklerde daha şiddetlidir ve ailelerde kaçma eğilimindedir.
Ankilozan spondilit ile ilişkili ortak belirti ve semptomlar arasında kronik sırt ve kalça ağrısı ve sertliği, sarkık bir duruş, kilo kaybı, anoreksi veya iştahsızlık sayılabilir. , göz iltihabı ve bağırsak iltihabı.
Sakroiliak Eklem Disfonksiyonu
Sakroiliak eklem disfonksiyonu sırt ve pelvis ağrısına neden olabilir. Spine Health web sitesi sakroiliak eklemdeki işlev bozukluğu veya anormal hareketin bel, pelvis ve bacak ağrısına neden olabileceğini belirtir. Sakroiliak eklem disfonksiyonu ile ilişkili ağrının kesin nedeni belirsiz olsa da, çok az eklem hareketi veya çok fazla eklem hareketinin önemli bir rol oynadığına inanılmaktadır. Sahaya göre, Spor Yaralanmaları Kliniği, sakroiliak eklem disfonksiyonu travma, biyomekanik problemler, hormonal dengesizlikler veya enflamatuar eklem hastalığına neden olabilir.
Sakroiliak eklem disfonksiyonu ile ilgili yaygın belirti ve semptomlar birinde ağrı veya keskin ağrı içerir ya da alt sırtın her iki tarafında, kalçalara yayılan ağrı, ayakkabı giymek ya da yatak açmak veya sakroiliak eklemleri çevreleyen ligamentlerde hassasiyet gibi günlük yaşamın belirli faaliyetlerini gerçekleştirmekte güçlük çekiyor. Spine Health, sakroiliak eklem disfonksiyonunun en sık genç ve orta yaşlı kadınlarda ortaya çıktığını not eder.
Gebelik
Gebelik sırt ve pelvis ağrısına neden olabilir. Amerikan Hamilelik Derneği’ne göre, pelvik ve sırt ağrısı, hamileliğe bağlı en sık görülen durumlar arasında. APA, tüm hamile kadınların yüzde 50 ila 70'inin hamilelik sırasında en azından bir miktar sırt ve pelvis ağrısı yaşadığını bildirmektedir. Hamilelik sırasında herhangi bir noktada sırt ve pelvis ağrısı görünse de, en sık üçüncü trimesterde, doğmamış çocuğun ağırlığı maksimum seviyeye ulaştığında sık görülür.
APA'ya göre, beş temel sebep vardır. artan hormon üretimine bağlı ligament gevşekliği, değiştirilmiş ağırlık merkezi, sırt desteği için ek vücut ağırlığı, hatalı duruş ve artan stres dahil olmak üzere, hamilelik sırasında sırt ve pelvis ağrısı. Nitelikli bir sağlık uzmanı tarafından onaylanan egzersizler, hamilelikle ilişkili sırt ve pelvis ağrısının önlenmesine veya azaltılmasına yardımcı olabilir.
, , ] ]