|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Kuzey Amerikada Obezite

Vücut kitle indeksi veya BMI olarak tanımlanmış olan obezite, 30 yaş ve üstü, ciddi ve pahalı bir salgındır. Her ne kadar obezite ülke çapında bir endişe haline gelse de, Amerika Birleşik Devletleri dünyada hem yetişkinler hem de çocuklar arasında tüm yüksek gelirli ülkelerin en yüksek obezite oranına sahip

Obezite oranları devam etse de 2003'ten bu yana oldukça istikrarlı olan rakamlar, 1980'den bu yana iki kattan fazla artmıştır. 2012 itibariyle, Amerikalı yetişkinlerin üçte birinden fazlası, yaklaşık yüzde 36'sı obezdir. “Lancet” dergisi, obezite salgınının gittiği oranda, tüm Amerikalı erkeklerin ve kadınların neredeyse yarısının 2030 yılına kadar obez olacağını tahmin ediyor. Restoranlarda giderek artan porsiyon boyutları ve astronomik porsiyon boyutları sorununun bir parçası. Harvard Gazetesi ayrıca atıştırmalıkta artış, düzenli şekerli içecek tüketimi ve gıda pazarlamasında artış gibi hareketsiz yaşam tarzını da suçlamaktadır.

İstatistikler

Obezite, bazı etnik ve ırksal grupları diğerlerinden daha fazla etkiler. Amerikan Tabipler Birliği Dergisi'ne göre, İspanyol, Meksikalı Amerikan ve Siyah Amerikalılarda obezite oranları daha yüksektir. Bu ırksal gruplardan, Siyah kadınlar en yüksek obezite oranlarına sahipler - neredeyse yüzde 59'ları geliyor. Obezite oranları coğrafi bölgelere göre de farklılık gösterir. Orta Doğu ve Güney Amerika Birleşik Devletleri en yüksek obezite prevalansına sahiptir, neredeyse yüzde 30, Kuzeydoğu ve Batı en düşük yüzde 25 civarındadır.

Çocuklarımızı Kurtarın

Dünya Sağlık Örgütü çocukluğu anlatıyor 21. yüzyılın en ciddi halk sağlığı sorunlarından biri olarak obezite. Son 30 yılda, Amerika Birleşik Devletleri'nde çocuklukta obezite oranları üçe katlandı ve 2012'den itibaren her altı Amerikalı çocuktan biri obez. Beyaz ekmekler, işlenmiş yiyecekler ve kızarmış yiyecekler bakımından zengin olan yüksek karbonhidratlı diyetler kısmen suçlanmaktadır. Artan bulunabilirlik, kolaylık ve yüksek yağlı fast food maliyetinin düşük olması ve sağlıksız yiyeceklerin çocuklara pazarlanması da bir rol oynamaktadır. Obez çocukların erişkinliğe girdiklerinde obez kalma olasılıkları daha yüksektir ve bunun sonucu olarak, daha genç yaşta diyabet ve kalp hastalığı gibi kronik sağlık problemleri geliştirme olasılığı daha yüksektir. Sadece bu değil, obezite aynı zamanda çocuğun duygusal ve sosyal gelişimini de olumsuz yönde etkiler. Çocukluk çağı şişmanlığı erkeklerde kızlara göre daha sık görülür, oranları sırasıyla yüzde 19 ve 15'tir.

Gamble

Obez olmak, koroner kalp hastalığı, felç, tip 2 diyabet ve bazı tiplerdeki riskleri artırır. kanser - ABD’de önlenebilir ölümlerin önde gelen nedenlerinden bazıları. Obezite ayrıca yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, yüksek trigliseritler, karaciğer hastalığı, safra kesesi hastalığı, uyku apnesi, solunum problemleri, osteoartrit ve kısırlık gibi çok çeşitli diğer kronik sağlık problemleriyle de bağlantılıdır. Harvard Halk Sağlığı Okulu, şişmanlığın, en azından kısmen, yetişkinlerde başlayan diyabet olarak adlandırılan tip 2 diyabetin çocuklarda ciddi bir şekilde artmasından sorumlu olduğunu belirtmektedir. 2008'de araştırmacılar, ABD'deki yıllık obezite tıbbi maliyetini 147 milyar dolarla tahmin ediyorlar.

Obezite Tuzağından Kaçının

Obezite tuzağından kaçırabilir veya daha sağlıklı bir yola çıkarak yoluna başlayabilirsiniz İşlenmiş yiyecekler, rafine tahıllar, kızarmış yiyecekler ve fast-foodlar için yağsız etler, meyveler, sebzeler ve tam tahıllar seçin. Yemeklerinizi restoranlarda paylaşın veya sunucunuzdan yemeğinizi alır almaz bir konteyner isteyin ve bir sonraki öğününüz için yarım tasarruf edin. Şekerli içeceklerinizi su veya şekersiz bitki çayı ile değiştirin. Kanepede harcanan zamanı sınırlayın ve haftanın en az 5 gününde en az 30 ila 60 dakika egzersiz yapın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]