|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Karnitin Eksikliği Belirtileri

Karnitin, vücudunuzda bulunan ve diyetinizde bulunan bir maddedir. Normal şartlarda, vücudunuz her gün ihtiyaç duyduğu tüm karnitini üretir. Maryland Tıp Merkezi'ne göre, anjin gibi bazı ilaçlar ve koşullar düşük karnitin seviyelerine neden olabilir. Bazı kişiler, dokularda üretilirken veya taşınırken doğabilecek kusurlar nedeniyle yeterince karnitin elde edemezler.

Çok Önemli Bir Madde

Karnitin, vücudunuzun yağdan enerji üretmesinde önemli bir rol oynar. Uzun zincirli yağ asitlerini, hücrelerinizin yakıt merkezlerine taşır, burada yağlar daha sonra yakıta dönüştürülür. İskelet kaslarınız ve kalp kasınız yoğun miktarda karnitin içerir. Sağlıklı yetişkinlerde ve çocuklarda karaciğer ve böbrekler, iki amino asit olan lizin ve metiyoninden yeterli miktarda karnitin üretme sorumluluğunu üstlenirler.

Birincil Karnitin Eksikliği

Birincil karnitin eksikliği, vücudun üretimini önleyen genetik bir durumdur. belirli yağlardan elde edilen enerji. Belirtiler tipik olarak bebeklik döneminde veya erken çocukluk döneminde görülür. Bunlar arasında zayıflamış ve genişletilmiş bir kalp, kas zayıflığı, düşük kan şekeri ve kusma sayılabilir. Genetik Ana Sayfa Referansına göre, birincil karnitin eksikliği olan herkes semptom göstermez. Eksiklikle ilgili semptomlar, yiyecekler çok uzun sürdüğünde ortaya çıkabilir, çünkü vücut açlık süresinde yakıt için yağ kullanır.

Sekonder Karnitin Eksikliği

Metabolik problemler sekonder karnitin eksikliğine neden olabilir. Bu, metabolizmadaki bir hata karnitinin hücrelerinize girmesi için gereken yolları tıkadığında oluşabilir. Bu, bileşiklerin karnitine bağlanmasına ve vücuttan dışarı taşmasına neden olabilir. Sonuç, hücrelerinizde ve dokularınızda bulunan karnitindeki bir düşmedir. Illinois Chicago Üniversitesi'ne göre diyet alımını artırmak veya karnitin takviyesi almak, birincil ve ikincil eksikliği olan kişiler için faydalıdır.

Diğer Eksikliği Nedenleri

Diğer eksiklikleri de ikincil olarak sınıflandırılabilir. ishal ve bazı antibiyotikler veya valproat gibi konvülzan karşıtı ilaçlar alınması. Eksiklikler de yetersiz beslenmeden, özellikle de yeteri kadar lizin, metiyonin, folat, demir, C vitamini, B-3, B-6 ve B-12 alamamasından kaynaklanabilir. Kırmızı et en zengin karnitin kaynağıdır. Bazı karnitin sağlayan diğer yiyecekler arasında süt, tavuk ve balık yer almaktadır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]