| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Anksiyete ve Stresin Fiziksel Belirtileri

Ebeveyn, karı, koca, oğul, kız, öğrenci veya çalışan iseniz, tek bir gün boyunca birden fazla şapka takma ihtimaliniz vardır. Eğlenceli olsa da, bu roller stres ve endişe de yaratabilir. Bu terimler sıklıkla birbirinin yerine kullanılır, ancak stres ile kaygı arasındaki farklılıklar farklı fiziksel belirtiler ortaya çıkarır.

Anksiyete ve Stres

Stres davranışsal, bilişsel, duygusal ve fiziksel bileşenlere sahiptir. Stresli bir kişi yeme alışkanlıklarında bir değişiklik yaşayabilir, konsantre olmakta zorlanabilir ve ruh hali değişimleri ve bulantı yaşayabilir. Stres, kişinin ortamında meydana gelen ve akut, kısa ömürlü veya kronik ve uzun süreli olabilen durumlardan kaynaklanır. Fiziksel ve zihinsel stres kaygıya neden olabilir. Endişenin duygusal, bilişsel ve fiziksel bileşenleri vardır. Genellikle gergin veya huzursuz duygular, endişeli düşünceler ve yüksek tansiyon gibi spesifik fizyolojik değişiklikler ile karakterizedir.

Anksiyetenin Fiziksel Belirtileri

Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü, Amerikan yetişkinlerin yüzde 18'sinin acı çektiğini tahmin ediyor herhangi bir yılda bir anksiyete bozukluğundan. Anksiyete belirtileri arasında kalp çarpması, terleme, nefes darlığı, kas gerginliği, baş ağrısı, yorgunluk, uykusuzluk, mide rahatsızlığı, baş dönmesi, titreme, kas seğirmesi ve sık idrara çıkma veya ishal sayılabilir. Bu semptomların sıklığı ve yoğunluğu, panik ataklar, obsesif kompulsif bozukluk, travma sonrası stres ve bazı fobiler gibi anksiyete ile ilişkili spesifik hastalıkların tanısında önemli bir rol oynar. Bu belirtileri yaşayan bir kişi uygun bir tanı ve uygun tedavi için bir doktora başvurmalıdır.

Stresin Fiziksel Belirtileri

İnsanlar strese farklı tepki verir, bu da çok çeşitli fiziksel belirtilere yol açar. En sık görülen semptomlar ağrıları ve ağrıları, ishal veya kabızlığı, mide bulantısını, baş dönmesini, göğüs ağrısını, hızlı kalp atışını ve azalmış cinsel dürtüdür. Bu semptomların ne kadar süreceği stres tipine bağlı olarak değişir. Genel olarak, stres ne kadar rutin ve kronikse, semptomlar o kadar uzun süre devam eder. Bir kişi stresini nasıl yöneteceğini öğrendiğinde, ilişkili fiziksel semptomlar genellikle çözülür.

Stresin Önemi

Birçok durumda, bir kişinin stresinin kaynağı çevresi ve ilişkileri ile ilişkilendirilebilir. Bu stres kaynakları kendilerini yönetmeye borç verir ve stres kaygıya yol açabileceğinden, stresin nasıl yönetileceğini öğrenmek, hem kaygı hem de stresle ilişkili olumsuz fiziksel semptomları önlemede önemli bir faktör haline gelir. Ortak özyönetim stratejileri arasında fiziksel olarak aktif olmak, sağlıklı bir diyet yemek, mali durumunuzu yönetmek, ilişkilerinizi değerlendirmek ve bolca uyku almak sayılabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com