Birçok kişi düzenli olarak Glukoz Tolerans Faktörü (GTF) krom takviyesi hapları alır. Bu mineralin kas inşa etmeye ve yağ kaybetmeye çalışan insanların vücut kompozisyonlarını iyileştirdiği, tip 2 diyabetiklerde insülin direncini azalttığı ve hatta kolesterolü düşürdüğü düşünülmektedir. Genellikle, krom takviyesi güvenli ve olumsuz yan etkilerden arındırılmış olarak kabul edilir. Bununla birlikte, kromun olumsuz etkilerini bildiren bazı insanlar olmuştur.
Herhangi bir takviyede olduğu gibi, sağlık yararlarını ve /veya uygulanabilecek potansiyel tehlikelerini belirlemek için doktorunuza veya sağlık hizmeti sağlayıcınıza danışın. durumunuz.
İnsülin Engelleme
Her ne kadar krom yan etki raporları nadir olsa da, Maryland Tıp Merkezine göre birkaç soruna yol açtığı biliniyor. Orta miktarda kromun, çok yüksek olduğunda kan şekeri seviyenizi kontrol eden bir hormon olan insülinin etkinliğini arttırdığı düşünülse bile, aşırı yüksek dozlarda mineral hormonu inhibe edebilir. Bu girişim hiperglisemiye veya aşırı susuzluk ve idrara çıkma, düşük enerji seviyeleri ve hatta kafa karışıklığı ve koma dahil olmak üzere çeşitli yan etkilere sahip olan yüksek kan şekeri ile sonuçlanabilir. Ne kadar kromun bu yan etkiye neden olabileceği iyi belirlenememiştir; ve Ulusal Tıp Enstitüsü, bu mineral için tolere edilebilir üst limite karar vermedi.
Diğer Yan Etkiler
Diğer, genel olarak krom desteğinin küçük yan etkileri bildirildi. Bunlar arasında derinin kaşınması ve kızarması ve midenin tahrişi bulunur. Bazı insanlar krom aldıktan sonra hızlı, düzensiz kalp atışları bildirmişlerdir ve bazıları da mineralin karaciğer fonksiyon bozukluğuna neden olabileceğine inanmaktadır. Ek olarak, University of Maryland Medical’a göre bildirilen iki böbrek hasarı vakası, GTF kromuna atfedilmiştir. Bununla birlikte, bu yan etkilerin insidansı o kadar düşüktür ki, takviye ekarte edilmemiş olsa da, kesin olarak kromla ilişkilendirilemezler. Bu nedenle, özellikle mide, karaciğer, unrinary sistem veya cildiniz hassas olma eğilimindeyse, her şey gibi ölçülü olarak krom takviyesi almalısınız.
İlaç Etkileşimleri ve Alerjiler
GTF kromuna alerjiniz olabilir Takviyeler, böyle alerjiler nadir olsa da. Solunum zorluğu, cildinizdeki kovanlar veya dudak, dil veya boğazda şişlik gibi krom tüketildikten sonra alerjik reaksiyon belirtileri yaşarsanız acil yardım almalısınız. Krom takviyeleri ayrıca alabileceğiniz terapötik ilaçlarla etkileşime girebilir. Antasitler, kortikosteroidler ve proton pompa inhibitörleri gibi bazı ilaçlar, midenizin sindirim özelliklerini değiştirir ve vücudunuzun krom emmesini engelleyebilir. Ek olarak, krom, beta-bloker, insülin, nikotinik asit, steroid olmayan anti-enflamatuar ilaçlar (NSAIDS) ve prostaglandin inhibitörleri gibi diğer ilaçların etkilerini arttırır. Bu ilaçlardan herhangi birini düzenli olarak kullanıyorsanız, diyetinize bir krom desteği eklemeden önce doktorunuza danışmalısınız.