|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Bir Kadının Vücudunda pH Dengesi Nasıl Yapılır

Vücudun ne alkalin ne de asidik olmadığı uygun pH dengesi, optimum sağlık için gereklidir. Uygun olmayan pH dengesi seviyeleri bir kadını adet krampları, vajinal enfeksiyonlar, viral hastalıklar, kırışıklıklar, hassas cilt, akne ve doku iltihaplarına karşı daha duyarlı hale getirebilir. Ek olarak, dengesiz pH seviyeleri osteoporoz ile ilişkili kemik kırıklarına, Alzheimer hastalığına ve felç, bozulmuş düşünme ve hatta kalp krizi gibi iltihaplı durumlara katkıda bulunabilir. Bu yan etkilerin önlenmesi ve pH seviyelerinizin düzgün bir şekilde dengelenmesi için yaşam tarzınıza ve diyetinize yaşam boyu ayarlamalar yapmanız gerekir.

pH Seviyelerinin Tanımlanması

Vücudun toksinlere karşı kendini korumak için hafif asitli bir ortam sağlaması gerekir. bakteriler. Asit ayrıca sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. "The Ultimate pH Solution" kitabındaki Dr. Michelle Schoffro Cook'a göre, tüm vücut için doğru bir pH okuması yoktur, ancak insan cildinin pH'ı 5.5, tükürük 6.5, sindirim sistemi 1.5 civarında olmalıdır. kan 7.35. Bir doktor pH seviyenizi test edebilir veya evde bir tükürük veya idrar pH testi ile kendinizi test edebilirsiniz. Bunlar reçetesiz satılan ilaç ve sağlık mağazalarında mevcuttur.

Daha Fazla Meyve ve Sebze Eklemek

Çeşitli taze meyve ve sebzeler yemek, pH seviyelerinizi doğal olarak dengelemenize yardımcı olabilir. Kara lahana ve ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler yüksek oranda alkalize olur, bu da asidi nötrleştirmelerine yardımcı olur. Ayrıca, parlak renkli ve pigmentli meyveler ve pancar ve ahududu gibi sebzeler alkalidir ve pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilir. Soğan ve tatlı patates gibi kök sebzeler, pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilecek bir prebiyotik türü olan sağlıklı bir bakteri türü olan inulin içerir.

Et Alımını Değiştirme

Kırmızı et gibi hayvansal proteinler, tipik olarak asidiktir ve vücudun pH seviyesini etkileyebilir. Kepekli tahıllar, baklagiller, kuruyemişler ve tohumlar gibi çeşitli sebze proteinlerini yiyerek pH seviyelerinizi dengeleyin. Etli olmayan proteinler vücudun sindirmesi ve kullanması için daha kolay olma eğilimindedir. Hayvan proteinlerinizi yemek başına sadece 4 ons ile sınırlandırın. Domuz eti, dana eti, organ etleri ve kabuklu deniz ürünleri gibi yüksek asitli proteinlerden kaçının.

Vitaminlerinizi Arttırma

Beslenme boşluklarını doldurmaya yardımcı olan ve vücudunuzun yardımcı olması için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerine sahip olmasını sağlayan multivitamin al yüksek veya düşük pH dengesini dengeleyin. Tüm gerekli mineral ve vitaminlere sahip olan ve çiğnenebilir veya toz multivitamin gibi vücut tarafından kolayca emilen bir multivitamin seçin. Probiyotik içeren bir vitamin ayrıca vücuttaki sağlıklı bakteri seviyelerini düzenleyerek pH seviyelerini geri kazanmaya yardımcı olabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]