|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Görünüm
Sağlığı ve Hastalıkları

Ketoconazole Cream Kullanım Alanları

Ketoconazole cream, ciltteki mantar enfeksiyonunu tedavi eder. İlaç mantarda hücre zarının gelişmesine müdahale ederek mantarın ölümüne neden olur. Kremin yan etkileri arasında yanma veya kaşıntı gibi cilt tahrişinde bir artış vardır. Ketokonazol, ilgili birçok mantar enfeksiyonunu tedavi eder.

Tinea Pedis

Genelde Sporcu ayağı olarak adlandırılan Tinea pedis, ayak parmakları arasında yanma, kaşıntı ve ağrıya neden olur. Mantar ılık ve nemli ortamlarda büyür. Medline Plus'a göre ketokonazol krem ​​uygulamak - altı haftaya kadar günde bir kez - mantar enfeksiyonundan kurtulmanıza yardımcı olur. Kremi uygularken, döküntü ve çevresini örtmelidir. Belirtiler kaybolduktan sonra ilacı iki hafta boyunca kullanmaya devam etmek, enfeksiyonun tekrar ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olur, diyor RxList.com.

Tinea Cruris

Sporcu ayağı gibi üreme organları ve iç uyluk çevresinde. Sıklıkla spor kaşıntı adı verilen enfeksiyon, kızarık, kaşıntılı, halka şeklinde bir döküntü olarak ortaya çıkar. Altı haftaya kadar günlük cilde uygulanan ketokonazol krem, enfeksiyonu tedavi eder. Kızarıklığın ilk iyileşmesinden sonra iki hafta daha kullanmaya devam etmek olası bir tekrarlanma olasılığını azaltmaya yardımcı olur.

Tinea Versicolor

Tinea versicolor, koyu renkli lekelerin ortaya çıkmasına neden olan başka bir mantar derisi enfeksiyonudur. Medline Plus, ketokonazol şampuanla yapılan bir tedavinin enfeksiyonu tedavi edeceğini belirtir, ancak krem ​​normalde RxList.com'a göre iki hafta kullanım gerektiriyor. Mantarı tedavi ettikten sonra cildin normal renge dönmesi daha uzun sürebilir. Tinea versicolor tedaviden sonra geri dönebilir ve ek bir ketokonazol uygulaması gerektirebilir.

Kutanöz Kandidiyazis

Impetigo, Egzama ve Psoriasis

Impetigo, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıkları ketokonazol kremayla gelişebilir. Impetigo bakterilerin neden olduğu bir cilt enfeksiyonudur ve ciltte kabarcıklara neden olur. Egzama, alerjiler nedeniyle en sık olarak kuru ve kaşıntılı cilde neden olur. Genellikle kafa derisinde, dirseklerde ve dizlerde bulunan sedef hastalığı, kaşıntıya ve kalınlaşmış kırmızı cildin bölgelerine neden olur. Bir hekim, bu koşullar için krem ​​kullanım süresinin belirlenmesine yardımcı olacaktır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır