|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Görünüm
Sağlığı ve Hastalıkları

Dişeti iltihabı ve Burundan Kötü Nefes

Ağız kokusu röportajları, tarihleri ve ilk izlenimleri mahvedebilir. Önceden, doktorlar kötü nefesin tedavi edilemez olduğunu düşünüyorlardı; Ancak, doğru tanı ile sorun çözülebilir. Ağızdan veya burundan kötü nefes gelebilir. Ancak, dişeti iltihabı ağız kokusunun kötü olması durumunda ağızda gelişir.

Gingivitis

Hafif bir diş eti hastalığı olan dişeti iltihabı genellikle saptanmaz. Kötü ağız sağlığı bakımı dişeti iltihabına neden olur. Veba dişlerinizde birikir, bakteri ürer ve hastalık oluşur. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak ve diş ipi kullanmak dişeti iltihabını önler. Hastalığın sık görülen belirtileri arasında şişlik, diş eti renk değişikliği ve ağız kokusu vardır.

Etkileri

Dişeti iltihabı ortaya çıktığında ağızdan ağız kokusuna neden olur. Hastalık diş etlerinde başlar ve kokuyu ağzınıza yayar. Dil bu kokuyu emer ve konuşana kadar onu barındırır. Dilinizi konuşmak için kullandığınızda, aroma başkalarının kokusunu alabildiği havaya gönderilir.

Kavram Yanılgıları

Kötü Nefes Rehberine göre, kötü nefes çeken kişilerin sadece yüzde 5 ila 10'unun menşei vardır onların burnunda. Kendi kendinize söylemek neredeyse imkansız, kötü nefesin gelip gelmediğini belirlemenin en iyi yolu burnunuzdan iyi bir arkadaş veya aile üyesinden yardım istemek. Burnunuzdan kolayca nefes alın, kişi burnunuzdan kötü bir nefes alıp almadığınızı onaylar veya reddeder.

Burun Ağız Kokusunun Sebepleri

İngiliz Diş Hekimliği Birliği'ne göre, kötü bir koku çıkması durumunda burun, ciddi bir hastalık belirtisi olabilir. Bu tür hastalıklar bir sinüs enfeksiyonu, burunda yabancı bir cisim veya tıkalı hava veya mukus akışı içerebilir. Bir tıkanma, havanızın burnunuzda başarıyla hareket etmesini önler, bu da kötü bir koku yaratır. Ağzınızdan değil, kötü kokular burnunuzdan geliyorsa, bir doktora danışın.

Önleme /Çözüm

Ağız kokusunu ve dişeti iltihabını önlemek sağlıklı bir rutin oluşturmayı gerektirir. İlk önce dişlerinizi günde iki kez fırçalayın ve dişlerinizi günde bir kez diş ipi ile temizleyin. Florür içeren diş macunu bakteri ile savaşır ve daha etkili bir şekilde veba yapar. Ne yediğinize dikkat edin, meyveler ve sebzeler iyi nefes alırken, tütün ve alkol tersi olabilir. Son olarak, diş eti iltihabını ve ağız kokusunu kontrol etmek için yılda iki kez diş hekimi ziyaret edin.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]