Bebekte diş çürüğü, 18 ay ile 3 yaş arasında meydana gelen bir durumdur. Sağlık İzcisine göre, bu genellikle bebeğe yatmadan önce biberon vermenin bir sonucudur ve dişlerin süt veya meyve suyuna uzun süre maruz kalmasıyla sonuçlanır. Diş çürüğü daha sonra dişlerin bu çürümeye neden olan maddelere maruz kalmasının bir sonucu olarak oluşur.
Bebek Dişlerinin Çürümesinin Nedenleri
MyChildHealth'a göre bebeklerde diş çürüğü genellikle çocuk uykuda kaldığında ortaya çıkar. ağzında su dışında başka bir sıvı içeren bir şişe. Bir bebek ağızda bir biberonla uyuduğunda, ağız bütün gece boyunca az miktarda süt veya diğer çürüyen maddeler içerir. Sonuç olarak, dişleri aşındıran bakteri çoğalması vardır.
Bebek Dişlerinin Çürümesini Önleme
Erken tanıma ve müdahale, hastalığın ilerlemesinin başarılı tedavisi ve önlenmesinde önemlidir. Çürük bebek dişlerinde en iyi tedavi önlemedir. MyChildHealth'a göre, içinde sadece su olmadığı sürece bebeğinizin biberonla uyumasına asla izin vermemelisiniz. Bebeğinizin gece beslenmesinden sonra 20-25 dakika uyumasına izin vermeyin. Ayrıca her beslenmeden sonra bebeğinizin diş etlerini temiz bir bezle temizlemeli ve günde iki kez flüorür içermeyen diş macunu ile dişlerini fırçalamalısınız.
Erken Çürüme ve Çürüyen Bebek Dişlerinin Tedavisi
Yerleşik tedavi seçenekleri diş çürüğü, hastalığın ne kadar ilerlediğine bağlı olarak değişir. Dietmar A.J.’ye göre Kennel, DDS, Pediatrik Diş Hekimliği üzerine yazma, dişlerdeki demineralizasyonun erken tespiti, dişlerin florür uygulaması ve diyet modifikasyonuyla remineralize olmasını sağlayabilir.
Sonraki Aşamalarda Çürüyen Bebek Dişlerinin Tedavisi
Dr. bariz çürüme varsa, dişlerin paslanmaz çelik kron veya kaplamalı kronlarla tam olarak kapsandığı belirtilir. Doldurmaların primer dişlerde prognozu kötüdür, çünkü çürüğün diğer dişlere yayılma olasılığı daha yüksektir.
Çürüme Hamuru'na Ulaşan Çürüyen Bebek Dişlerinin Tedavisi
Bebek dişinin büyük bir hamuru haznesi vardır dişin taç merkezinde. Bu oda dişin sinirlerini ve kan damarlarını barındırır. Kennel'e göre, çürüme hamuru odasına ulaştığında, hamuru tedavisi veya ekstraksiyonları dikkate alınması gerekir, çünkü enfeksiyon altta yatan kalıcı dişin anormal şekilde gelişmesine neden olabilir. Kalıcı bir dişin lekelenmesi ve oyulması sonucu. Alan bakımı genellikle gerekli değildir; anterior primer dişler genellikle aralıklıdır, ancak boşluk bakımı posterior primer dişler için endişe kaynağıdır.
, , ] ]