| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Görünüm |

Sağlığı ve Hastalıkları

Bebek Cilt Renk Değişikliği

Çoğu bebek, saf tenli olarak doğmaz. Yepyeni ciltleri ince, narin ve renk solmasına karşı hassastır. Bazı koşullar ömür boyu cilt renginin değişmesine neden olsa da, küçük bir bebeğin lekelerinin, lekelerinin ve dalgalanan renklerin çoğu veya tamamı birkaç ay içinde azalacaktır.

Formlar

Yaygın iki tür cilt renginde yenidoğanlarda ciltte kırmızımsı ve soluk alanların bir deseni olarak ortaya çıkan cilt beneği ve ellerde, ayaklarda ve dudaklarda mavilik olarak görülen akrobyanoz şeklindedir. Teninde sarı bir belirti ve gözleri olan bir bebek muhtemelen bebek sarılığı olarak bilinen bir duruma sahiptir. Kırmızı, kahverengi, siyah ve koyu mavimsi lekeler tipik olarak doğum lekeleridir. Çizikler ve morluklar gibi sıyrıklar da cilt renginin bozulmasına neden olabilir.

Yaygın Nedenler

Yeni doğan bebeklerde, insanlar başlangıçta cildin yüzeyinde dengesiz kan dolaşımı ile doğdukları için, cilt beneklenmesi ve akrocyanoz yaygındır. Bebek sarılığı, karaciğerleri bilirubin denilen bir kimyasal maddeyi vücuttan temizlemek için yeterince olgunlaşmamış olan erken doğmuş bebeklerde (36. haftadan önce veya yaklaşık 36 hafta önce) yaygındır. Doğum lekeleri kalıtsal olabilir, ancak genellikle değildir ve doğum sırasında genellikle herhangi bir cilt travması ile ilgili değildir. Alternatif olarak, cilt sıyrıklarına tipik olarak doğum travması neden olur ve genellikle bir veya iki hafta içinde iyileşir.

Ciddi Bir Neden

Pek çok normal doğumda yenidoğanların renkleri değişir - tipik olarak maviden kırmızıya Ellerde ve ayaklarda kalan mavimsi bir renk tonu - yaşamın ilk birkaç günü içinde. Bununla birlikte, Virginia Sağlık Sistemine göre, vücudu sürekli mavimsi bir renk tonuna sahip olan bir bebek daha ciddi bir temele sahip olabilir. Siyanoz denilen bu mavi renk, solunum problemleri veya bebeğin kalbi vücuda doğru oksijenli kan pompalamadığında ortaya çıkan bir semptomdur.

Komplikasyonlar

Her ne kadar cilt renk değişikliği olmasa da Ciddi sorunlara işaret etmez, bazıları tedavi edilmezse daha ciddi hale gelebilir. Örneğin, işlenmemiş şiddetli sarılık, bilirubin beyine geçtikten sonra beyin hasarına neden olabilir. Sarılıktan kaynaklanan beyin hasarı, işitme kaybı, istemsiz ve kontrolsüz hareketler, yukarı doğru daimi bir bakış ve zihinsel bozulma gibi kalıcı komplikasyonlara neden olabilir.

Tedavi

Birçok cilt renk değişikliği kendiliğinden kaybolsa da, bazı durumlar tedavi gerektirir. Orta veya şiddetli sarılık genellikle bir bebeğin vücudundaki tüm bilirubin moleküllerinin yapısını değiştiren ve sonuçta idrar ve dışkı yoluyla atılmalarını sağlayan ışık tedavisi ile tedavi edilir. Siyanozun altta yatan nedenleri ek ilaçlar veya kalp tamir ameliyatı ile tedavi edilebilir. Son olarak, şekil bozukluğuna ve ek fiziksel sorunlara neden olan doğum lekeleri lazer tedavisi, cerrahi veya steroidlerle tedavi edilebilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com