| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Bebek Omurga Gelişimi

Omurga gelişimi rahimde başlar, ancak doğumdan sonra da devam eder. Bir bebek büyür ve büyürken, yetişkinlerin sahip olduğu karakteristik S şeklindeki omurgayı yavaşça geliştirir. Rahimde diyet ve doğumdan sonra bebeğin pozisyonu spinal gelişmeyi etkileyebilir.

Prenatal Gelişim

Rahimde spinal gelişim, nöral tüp adı verilen embriyonik bir yapı ile başlar. Bu tüp sonunda beyin ve omurilik haline gelir. Gebeliğin ilk haftalarında, tüp uzar ve içe katlanır. Gebe kaldıktan yaklaşık 28 gün sonra normalde kapatılır. Yaklaşık sekiz hafta süren gelişimden sonra, çoğu organ oluşmaya başlar, ancak beyin ve omurilik gelişmeye devam eder ve gelişmekte olan omuriliğin etrafında omurganın kemikleri şeklinde doğum boyunca ve ötesinde daha da uzmanlaşmaya devam eder. br>

Bebek doğduktan sonra, omuriliğin ve omurganın omurgasının hepsi mevcuttur, ama yine de yapacak bir gelişimi var. Doğumdan sonra omurga erişkinlerde mevcut üç yerine sadece bir eğri vardır. Bu birincil eğri, omurganın C şeklini almasına neden olur. Bebek başını kaldırmaya başladığında, ilk ikincil eğri boynun omurga kemikleri olan servikal omurda oluşur. İkinci sekonder eğri, bebek taramaya başladığında alt sırtta bir kemer şeklinde oluşur.

Problemler

Fetal gelişim sırasında, eğer nöral tüp alt sırtın altından altta kapanmazsa, doğum Spina bifida adı verilen kusur gelişir. Spina bifidada, omurilik omurganın kemiklerinden dürtebilir. Dimes Mart ayına göre her yıl yaklaşık 1.500 bebek spina bifida ile doğuyor.

Bakım

Doğum öncesi vitaminleri fetal omurganın düzgün gelişmesi için şarttır. Folat olarak da bilinen folik asit, gebeliğin ilk birkaç haftasında nöral tüp gelişimi için özellikle önemlidir, çünkü çoğu kadın hamile olduklarının farkındadır. Bebeklere karın zamanı, eğilimli olarak yatma süresi, sonunda onları tarama ve yürümelerini sağlayacak olan omurilik eğrilerinin gelişimini desteklemek için gereken kasları geliştirmeleri için verilmelidir.

Uyarılar

Bir bebeği doğal olmayan kavisli bir konumda uzun süre tutmak, omurganın düzgün gelişmesini engelleyebilir veya geciktirebilir. Araba koltukları, bebek taşıyıcıları ve bebek salıncakları gibi cihazlar sadece kısa bir süre kullanılmalıdır. Bir bebeği çoğu zaman sırt üstü yatarak tutmak veya bacakları ve omurgayı desteklemeyen dik taşıyıcı kullanmak da omurga gelişimine zarar verebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com