Hashimoto hastalığı, Amerika Birleşik Devletleri'nde hipotiroidizmin önde gelen nedenidir. Bu otoimmün hastalık, zayıf bir tiroid hastalığına neden olur. Magnezyum genellikle beslenme uzmanları tarafından tiroid fonksiyonunu destekleyen bir besin maddesi olarak önerilmektedir. Magnezyum eksikliğinizden şüpheleniyorsanız, doğru tanı için ve takviyelerin garanti edilip edilmediğini belirlemek için sağlık uzmanınıza danışın.
Hashimoto Hastalığı
Hashimoto hastalığı en sık orta yaşlı kadınları etkiler. Bununla birlikte kronik lenfositik tiroidit olarak da adlandırılan bu hastalık erkekleri de etkileyebilir. Hashimoto’larda tiroidiniz iltihaplanır, çünkü bağışıklık sisteminiz tiroid hücrelerine saldıran antikorlar yapar. Bu iltihap sıklıkla yetersiz bir tiroid veya hipotiroidizme yol açar. Hipotiroidizm belirtileri arasında soluk ve kuru cilt, kabızlık, yorgunluk, soğuk algınlığı, kısık bir ses, kabarık bir yüz, açıklanamayan kilo alımı, yüksek kolesterol, kas sertliği ve ağrıları, eklem ağrısı, kas zayıflığı, depresyon ve aşırı veya uzun süreli adet kanaması sayılabilir. br> Magnezyum Önemi
Tiroidiniz T3 ve T4 adlı hormonları üretir. Bunlar vücudunuzun nasıl enerji kullandığını düzenler. Tiroidiniz az etkili olduğunda, bu tiroid hormon seviyeleri çok düşük olur. Magnezyum tiroid desteği için önemlidir, çünkü vücudunuz T4 hormonunu T3'e aktive etmek ister, doktorun Phuli Cohan tarafından “Doğal Hormon Makeover” ına göre
takviyesi bazen, ürolog R. Hemat tarafından “Ortomolekülerizm İlkeleri” ne göre bazı tiroid hastalığının semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olur. Ancak, Hashimoto hastalığınız için bir tedavi planı belirlemek için daima bir doktora danışın. Hormon eksikliği kanıtınız yoksa doktorunuz bekle ve gör yaklaşımı önerebilir. Bununla birlikte, MayoClinic.com'a göre tiroid hormonu ile replasman tedavisine ihtiyacınız olabilir. Düzgün tedavi edilmezse, zayıflayıcı tiroid semptomlarınız kötüleşebilir. Tedavi edilmeyen hipotiroidi kısırlık, yüksek kolesterol, düşük ve doğum kusurları olan bir bebeğin doğumu gibi sayısız sorunlara neden olabilir. WomensHealth.gov'a göre nadiren nöbet, kalp yetmezliği, koma veya ölüme neden olabilir.
Miktarlar ve Yetersizlik İşaretleri
Magnezyum takviyesi öneren beslenme uzmanları, 200 miligramdan iki kez tiroid fonksiyonunu desteklemek için çeşitli dozlarda ilaç almayı önerdi günlük 800 miligram günlük 400 mg ila günde bir kez. Sizin için uygun olan ne kadar ek magnezyum dozunun uygun olduğunu belirlemek için bir sağlık uzmanına danışın. Magnezyum, badem, halibut, kaju fıstığı, ıspanak, yulaf ezmesi, kahverengi pirinç ve yer fıstığı gibi birçok gıdada bulunur. Magnezyum için önerilen günlük alım miktarı, kadın iseniz günlük 30 miligram, erkek iseniz 400 miligram, 30 yaşına kadardır. 31 yaş ve üstü, tavsiye kadınlar için 320 miligram, erkekler için 420 miligramdır. p> Magnezyum eksikliğinin erken belirtileri iştah kaybı, yorgunluk, bulantı, kusma ve halsizliktir. Daha sonraki belirtiler arasında karıncalanma, kas krampları ve kasılmaları, nöbetler ve anormal kalp ritimleri bulunur. Diüretikler ve antibiyotikler dahil olmak üzere bazı ilaçlar magnezyum eksikliği riskinizi artırır. Yaş, glutene duyarlı enteropati gibi malabsorptif problemler ve düşük kalsiyum veya potasyum seviyeleri gibi diğer faktörler de sizin riskinizdir.
, , ] ]