|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Diyetle Hormonları Dengeleme

Hormon seviyeleriniz yaşamınız boyunca dalgalanır ve bazen baş ağrıları, ağrı, ruh hali değişimleri, halsizlik veya sivilcelerden muzdarip olabilir. Bu tür hormonal dengesizlikler, doğal biyolojik çevrimlerin bir sonucu olabilir, ancak yaşamınız veya iyilik hissiniz için daha az rahatsız edici değildir. Hormonal seviyelerdeki dalgalanmalar diyetle tekrar dengelenebilir. Hormonal dengesizlikten kaynaklandığını ve diyet değişikliklerine ihtiyaç duyulduğunu tespit etmek için doktorunuza danışın.

Doymuş yağ ve şeker alımınızı azaltın. Beslenme alımınızı gözden geçirin ve beslenmenizin ne kadarının hızlı yiyeceklerden veya işlenmiş yiyeceklerden yüksek oranda yağ ve şekerden oluştuğunu not edin. Ne kadar kırmızı et ve süt içtiğinizi de unutmayın. Et ve süt ürünlerindeki doymuş yağlar östrojende artışa neden olabilir ve bu da hormonal dengesizliğe neden olabilir. Şeker, özellikle unlu mamullerde kullanılan rafine şeker insülin seviyelerini artırabilir.

Soya gibi yüksek fitoöstrojen içerenler de dahil olmak üzere taze meyve ve sebze alımınızı artırın. Fitoöstrojenler, temel olarak insanlar tarafından alındığında, vücut tarafından üretilen doğal olarak oluşan hormonların etkilerini taklit eden bitki hormonlarıdır. Hardal yeşili ve lahana, brokoli, lahana ve şalgam gibi yiyecekleri diyetinize dahil edin.

Kahvaltı veya öğle yemeğini atlamayın. Yazar ve tıp doktoru Christiane Northrup, “Günde en az üç öğün yemek yiyin. Northrup, “Kahvaltı yediğinizde, metabolizmanız gün boyunca atlamaya başlar” diyor. Metabolizmanız gün boyunca dengeli kaldığında, endokrin sisteminizin kararlı kalması ve böylece hormonal dalgalanmalardan kaçınması daha muhtemeldir.

Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri yüksek gıdalar ekleyin, balık, kuruyemiş ve baklagiller gibi. Bu yağ asitleri, biyolojik bilgileri vücutta ileten hormonlar olan eikosanoidlerin üretiminde çok önemlidir. "Southeast Texas Medical Associates'ten tıp doktoru James L. Holly" tarafından yayınlanan bir rapora göre, "kötü" eikosanoitlerin üretilmesine neden olabilir. Bu "kötü" hormonların akışı hormonal bir dengesizlik yaratıyor.

İnsülin üretimi üzerinde etkileri olduğundan, orta düzeyde karbonhidrat alımını sürdürün, Dr. Holly'nin raporunda tavsiyede bulundu. Sırayla insülin seviyeleri eikosanoid seviyelerini etkiler. Meyveleri, sebzeleri, yağ asitlerini ve ılımlı miktarda karbonhidratları içeren dengeli bir diyet vücutta hormonal dengeyi sağlar.

Diyetinize lif oranı yüksek gıdalar ekleyin. Lif, vücudun herhangi bir aşırı hormonu işlemesini ve ortadan kaldırmasını sağlayarak östrojene bağlanır. Kahverengi pirinç, yulaf ezmesi, fasulye ve kepekli tahıllar gibi yiyecekler lif sağlar, ancak karbonhidrat aşırı yüklenmesini önlemek için küçük porsiyonlarda yenilmelidir.

İpucu

Doktorunuzla düzenli kontroller yapın, diyet değişiklikleri belirtilerinizin hafiflemesine neden olsa bile.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır