Testosteron, erkek ve kadın vücudunda bulunan bir hormondur. Erkeklerde daha baskındır ve erkek cinsiyet hormonu olur. Ayrıca kemik oluşumu, kas kuvveti, enerji ve ruh hali düzenleme gibi başka birçok amaca hizmet eder. Testosteron düzeyleri düşük olduğunda, sosyal yaşamınızı, egzersizlerinizi ve zihinsel kapasitenizi etkileyebilir. Çoğu zaman insanlar testosteron seviyelerini arttırmak için takviyeler, kremler ve enjeksiyonlardan destek ararlar, ancak bu yaklaşımlara genellikle yan etkiler eşlik eder. Yiyecekler çok daha güvenli ve daha uygun bir seçenek.
Önem
Yaşlandıkça testosteron doğal olarak azalır. Bu kas kaybına ve vücutta yağ artışına yol açabilir. Testosteron, yağ hücrelerinin serbest kalmasına neden olur ve ayrıca metabolik olarak aktif olan yağsız kas yapısına katkıda bulunur. Bu durum kilonuzu dengede tutabilir ve ayrıca hastalıklar için risk faktörlerini azaltabilir. Bu yüzden vücutta normal miktarda testosteron bulunması önemlidir.
Yağlar
Normal şartlarda, yağ kötü bir şey olarak görülür. Bu doğru olsa da, vücuda gerçekten bazı yararlar sağlayan yağların başka bir yanı vardır. Tekli doymamış ve doymuş yağlar, testosteron seviyelerini artırmaya yardımcı olabilir. Bunların bazı örnekleri arasında kırmızı et, tam yağlı süt ürünleri, avokado, fındık, tohum, zeytinyağı ve keten yağı bulunur.
Potansiyel Sebze
. Buna karşı koymanın bir yolu, haçlı sebzeler yemektir. Testosteron üretimini yüksek ve östrojen etkilenmeyen yüksek tutmaya yardımcı olan indol adı verilen bileşikleri vardır. Bu sebzelerin bazı örnekleri Brüksel lahanası, lahana, brokoli ve karnabahar'dır.
Yumurta
Yumurtalar birçok vücut geliştiricinin diyet planlarındaki zımbalardan biridir. Protein, amino asitler, B vitaminleri yüksek olduklarından ve özellikle sert kaynatıldığında uygun bir yemek yaptıkları için kullanılırlar. Ancak yumurtaların diğer bir yönü, kolesterol açısından yüksek olmalarıdır, bu da testosteron seviyelerini arttırmaya yardımcı olabilir.
Vitamin Zengin Gıdalar
ayrıca cinsel dürtü ve sperm sayısında bir artış olduğunu fark et. B-vitaminleri, E-vitamini ve çinko bu artışa neden olan vitaminlerdir, testosteronun üretim için kendilerine bağımlı olması. Bu vitaminleri içeren bazı yiyecek örnekleri arasında kuşkonmaz, çiğ istiridye, muz, kahverengi pirinç ve çam fıstığı sayılabilir.