Amerikan Gebelik Derneği'ne göre, 6 haftalık ve 24 haftalık gebeliğin kadınları idrar yolu enfeksiyonu için daha büyük risk altındadır. Bir idrar yolu enfeksiyonu, böbreklerin, mesanenin veya üretranın bakteriyel bir iltihabıdır. Gebelikte ciddi komplikasyonları önlemek için bu enfeksiyonların antibiyotiklerle tedavi edilmesi gerekir. Hamilelikte kullanılabilecek birkaç iyi antibiyotik seçeneği vardır.
Nitrofurantoin
Amerikan Aile Uygulayıcıları Akademisi'ne göre, nitrofurantoin veya Macrodantin, hamilelik sırasında idrar yolu enfeksiyonu için güvenli bir antibiyotiktir . Nitrofurantoin idrarda yüksek konsantrasyon seviyelerine ulaşabilir ve idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisi için özel bir endikasyona sahiptir. Yakın dönemdeki kadınlar nitrofurantoin almamalıdır çünkü yenidoğanda hemolitik anemiye neden olabilir, ancak hamilelik sırasında kullanılması güvenlidir. İshal, bu ilacın olası bir yan etkisidir. Amerikan Aile Hekimleri Akademisi, hamile kadınların 7 ila 10 gün süren tam bir antibiyotik tedavisi almasını önermektedir.
Sefalosporinler
Sefalosporinler idrar yolu enfeksiyonları için iyi antibiyotiklerdir ve hamilelikte faydalıdırlar. Bu ilaç sınıfı, antibiyotik sınıfının sürekli gelişimine atıfta bulunmak için 1., 2. ve 3. nesil olarak etiketlenmiştir. Sefaleksin, idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek için hamilelik sırasında alınabilen iyi tolere edilen sefalosporindir. Clostridium difficile ishal, bu ilacın bilinen bir yan etkisidir. İshal belirtileri genellikle ilacın 24 ila 48 saat içerisinde kesilmesiyle birlikte kaybolur. Enfeksiyon böbreklere gittiğinde seftriakson veya sefoksitim kullanılabilir. Patojenin antibiyotiğe duyarlılıkları antibiyotik seçimini etkileyecektir.
Ampicillin
Ampicilin, tarihsel olarak Amerikan Aile Hekimleri Akademisi'ne göre idrar yolu enfeksiyonu olan hamile kadınların tedavisinde tercih edilen bir ilaç olmuştur. Bununla birlikte, patojen E. coli, ampisilin'e karşı biraz dirençli hale gelmiştir. Direnç, E. coli'nin neden olduğu idrar yolu enfeksiyonlarının yüzde 20 ila 30'unda bulunur. Ampisilin, penisilin ailesine aittir ve penisilin alerjisi olan hastalarda kullanılmamalıdır. Ampisilin'in diğer yan etkileri arasında anafilaktik reaksiyon, bulantı, kusma ve kurdeşen sayılabilir. , , ] ]