Mikrop korkusu olan bir çocuk mikroplardan kaçınmak için çok çalışabilir ve herhangi bir tehditten kaçınmaya çalışabilir. Çocuğun mikroplardan korkması, irrasyonel ve aşırı olabilir, Amerika Anksiyete Bozuklukları Derneğini veya ADAA'yı bildirir. Bir çocuğun mikroplardan korkması aşırı hale gelirse, günlük rutinlerini bozabilir, etkinliklerini sınırlayabilir ve diğer çocuklar anormal davranışlarını fark edeceklerinden özgüvenlerini etkileyebilir. Aşırı korku, daha şiddetli bir mikrop fobisine neden olabilir.
Çocuğu kendini mikroplara karşı nasıl koruyacağı konusunda eğitin. Kid &ssquo; sHealth.org'a göre, mikroplar hapşırma, öksürük, nefes, ter, tükürük ve kan yoluyla yayılır, ancak bir kişi kontamine ve nesneye dokunduğunda ve sonra bir başkasına dokunduğunda da yayılabilir. Mikropların yayılmasını önlemek için gerekli adımları öğretin.
Kid &ssquo; sHealth.org, mikrop alma olasılığını azaltmanın en etkili yollarından birinin mikropları yıkamak olduğunu belirtir. sabun ve su ile el. Çocuğun ellerini ne zaman yıkaması gerektiğini anlamasına yardımcı olun: tuvaleti kullandıktan sonra; yemeden ve yiyecek hazırlamadan önce; bir hayvanla oynadığı veya dışarıda oynadığı zaman; ve hasta olan biriyle etkileşime girdikten sonra. Ona ellerini nasıl uygun şekilde yıkamasını öğretmek için zaman ayırın.
Çocuğa, sağlıklı bir diyetin vücudunun istenmeyen mikroplarla mücadele etmesine nasıl yardımcı olabileceğini öğretin. İnsan vücudu, özellikle doğru beslenme ve fiziksel egzersiz ile sağlandığında, güçlü ve verimlidir. Bir çocuk sağlıklı bir diyet tükettiğinde ve uygun miktarda egzersiz yaptığında, vücudunun bulaşıcı mikroplarla mücadele yeteneğini güçlendirir.
Çocuğa mikroplar üzerinde kontrol sağlayın . Vücudunun mikroplara zarar verme şansını azaltmak için atabileceği adımları verin. Ona meyve, sebze, kepekli tahıllar ve yağsız proteinler gibi maddeleri tüketerek sağlıklı beslenmesini öğretin. Düzenli egzersiz yapmasına yardımcı olun. Egzersizin bağışıklık sistemini nasıl geliştirdiğine ve istenmeyen mikroplarla mücadele etme yeteneğine sahip olduğunu ona öğretin.
Çocuğa maruz kalma terapisi konusunda uzmanlaşmış bir zihinsel sağlık uzmanıyla konuşun. HelpGuide.org'a göre, maruz kalma terapisi, çocuğu güvenli ve kontrollü bir ortamda, korktuğu durumlara veya nesnelere maruz bırakarak yapılır. Etkiler genellikle zamanla gerçekleşir ve çocuk daha fazlasını kaldırabildiğinden yoğun bir şekilde artacaktır.
Maruz kalma terapisi çocuğun korkuları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını ve endişelerini azaltmasını sağlar. , HelpGuide.org'u not eder. Çocuğun doktoruyla, maruz kalma terapisi kullanan bir terapisti yönlendirmesi hakkında konuşun. Çocuğunuzun terapi konusunda iyimser olmasına yardım edin ve sürekli destek sunun. Çocuğunuza, her hafta terapide öğrendiklerini neler olduğunu yavaşça hatırlatın.