| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Gebeliğin İkinci Ayına İlişkin Besin Maddeleri

Gebeliğin ikinci ayı hamile kalmadan yaklaşık üç hafta sonra gebeliğin beş haftasında başlar. Anne, henüz doğmamış çocuğunda çok önemli değişiklikler olmasına rağmen, hamile kaldığının farkında bile olmayabilir. Bazı besinler bu süre zarfında bebeğin gelişimi için çok önemlidir.

Folik Asit

Folat olarak da bilinen folik asit, B vitaminlerinden biridir. Folik asit, hamileliğin ilk birkaç haftasında hayati öneme sahiptir, çünkü bebeğin beyni ve omuriliği gelişmeye başlar. Bu süre zarfında önerilen günlük folik asit dozu alamayan anne adayları, nöral tüp yetersizliği olan bir çocuğa sahip olma veya preterm doğum riski taşımaktadır. Amerikan Kadın Doğum Uzmanları ve Jinekologlar Kongresi veya ACOG, hamileliğin başında her gün 400 mikrogram önermektedir. ctual miktarları önceki tıbbi koşullara ve doktor tavsiyelerine göre değişebilir. Folik asit içeriği yüksek olan bazı yiyecekler arasında ıspanak, fasulye ve güçlendirilmiş tahıllar bulunur.

Demir

Hamileliğinin başlarında, bir kadının kanlanması, gelişmekte olan bebeğini desteklemek için artar. Hamileliğinde erken yaşta yeterince demir alamayan bir kadın yorgun hissedebilir ve kansızlık riski taşıyabilir. ACOG, hamile bir kadının hamileliği süresince, hamileliğini öğrendiği andan itibaren günlük 27 miligram demir almasını önerir. Ohio Eyalet Üniversitesi'ne göre, çoğu kadın bunu yalnızca yiyeceklerle elde edemiyor ve genellikle ek bir şey talep ediyor. Neyse ki, çoğu doğum öncesi vitaminleri yüksek miktarda demir içerir. Ekstra demir bakımından zengin yiyecekler arasında et, kümes hayvanları ve fasulye bulunur.

Kalsiyum

Kalsiyum hem bebeğin hem de annenin kemikleri için önemlidir. Hamileliğin başlarında, iskelet sistemi dokuz ay boyunca gelişmeye ve gelişmeye başlar. Kadınlar hamile olduklarını keşfettiklerinde başlayarak günlük 1000 miligram kalsiyum almalıdır, ancak hamile gençler ortalama olarak ortalama bir kadından daha fazla kalsiyum gerektirir, günde 1.300 miligram kadar. İyi kalsiyum kaynakları süt ürünleri ve yeşil yapraklı sebzeleri içerir.

Protein

Protein gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterlerinde özellikle önemlidir; Ancak, anneler hamile olduklarını bildikleri anda ekstra protein almaya başlamalıdır. Ohio Eyalet Üniversitesi, proteinin bebeğin gelişen kaslarının yanı sıra kanın sağlanmasına yardımcı olduğunu bildiriyor. Vejetaryen ya da vegan olan hamile bir kadının hamileliği boyunca ek protein kaynaklarına ihtiyacı olabilir. Hamile kadınlar için günlük önerilen protein miktarı günlük 75 ila 100 gramdır. Düşük yağlı süzme peynir ve düşük cıvalu balıklar, her birinin günlük değerinin üçte birini sunan iyi bir protein kaynağıdır.

Kalori Sayma

Hamileliğin ikinci ayında, bir kadının fazladan fazlaya ihtiyacı olmaz Büyüyen bebeğini desteklemek için günde kalori. Ek kalorik ihtiyaçlar hamilelikte daha sonra gelir. Bununla birlikte, çok fazla kilo vermeden ihtiyaç duyduğu yaşamsal besinleri aldığından emin olmak için düşük kalorili, besin açısından zengin yiyeceklere odaklanmalı ve doğum öncesi bir vitamin almalıdır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com