|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

5 Gebelikte Asla İhmal Edilmemesi Gereken Belirtiler

Hamileyken, normal hamilelik semptomlarının çoğu sizin için yenidir. Bu, yaşadıklarınızın normal bir hamileliğin bir parçası mı yoksa daha ciddiye alacak bir şey mi olduğunu söylemeyi zorlaştırır. Bir hamileliği karmaşıklaştırabileceğinden, tıbbi müdahaleyi gerektiren 5 semptom vardır. Ne anlama geldiklerini ve doktorunuzu ne zaman arayacaklarını öğrenmek sizi ve bebeğinizi potansiyel olarak tehlikeli sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

Vajinal Kanama

Vajinal kanama gebelikte sık görülür; kadınların yüzde 10 ila 15'i hamileliğin ilk 16 haftasında bazılarını tecrübe ediyor. "İnsan Üreme" bölümünde yayımlanan 2003 tarihli bir araştırma analizine göre, erken kanaması olan kadınların yüzde 14'ü düşük,% 9'u kanaması düşük olan kadın ile karşılaştırıldığında. Erken kanama, embriyonun uterusun dışına, genellikle fallop tüpü içine yerleştirdiği, yaşamı tehdit edici bir komplikasyon olan ektopik gebeliği de gösterebilir. Erken değerlendirme tüpün yırtılmasını ve maternal kanamayı önleyebilir. Hamilelikte vajinal kanama, plasentanın rahim ağzının açılması üzerine büyüdüğü plasenta previaya işaret edebilir. Plasenta previa olan kadınların yaklaşık yüzde 66'sı hamilelik sırasında kanama yaşadığını, “Anne-Fetal Kanıta Dayalı Kılavuzlara İlişkin Kılavuz” adlı tıp kitabında bildirildi.

Abdominal Ağrı | Hamileliğin erken döneminde ektopik hamilelik düşük karın ağrısı ve hassasiyetine neden olabilir. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde karın ağrısı, plasentanın gebelik sırasında plasentanın uterus duvarından ayrıldığı ve uterus içinde kanın sertleşmesine neden olabilecek kanamalara neden olduğu ani saldırı sinyalini verebilir. Plasental abrupsiyonun ortaya çıkması 75 ila 226 gebelikte 1, Anne Çocuk Hemşireliği Bakımı ve hemşirelik ders kitabı raporlarında görülüyor. Plasental abruption, fetusu kan dolaşımından ve oksijenden ayırır; bu semptom için derhal tıbbi yardım isteyin. 2004'teki "Perinatoloji Dergisi" çalışmasına göre, 37 haftadan önce saatte 4-6 kez meydana gelen karın ağrısı veya sıkılaştırma, preterm doğum belirtisi olabilir.

Amniyotik Sıvı Sızıntısı

vajinadan gelen sıvı, fetusu dış bakterilerden koruyan amniyotik kesenizin patlaması ve enfeksiyon riskini artırması anlamına gelebilir. Bu 37 haftadan önce meydana gelirse derhal doktorunuzu arayın. 37 hafta sonra, suyunuzun ne zaman kırılacağı konusunda ne zaman arayacağınız konusunda doktorunuzun talimatlarını izleyin.

Fetal Hareketlerin Azaltılması

Fetusun hamileliğin son birkaç haftasında daha az hareket etmesi normaldir. daha sıkışık. Bununla birlikte, hala normal fetal hareket hissetmelisiniz ve doğmamış bebeğiniz için oksijen eksikliği veya başka bir sorun olabileceğinden, azalan fetal hareketi bildirmelisiniz. Fetal hareketleri saymak için belirlenmiş 2 yöntem vardır. Cardiff tekniğinde, otururken veya uzanırken 10 hareket kaydetmenin ne kadar sürdüğünü sayın. Saatte 10 hareket hissetmiyorsanız doktorunuzu arayın. Sadovsky yöntemi ile, yemekten bir saat sonra sol tarafınıza yatın ve cenin hareketlerini sayın. Bir saat içinde en az 4 hareket hissetmiyorsanız doktorunuzu arayın.

Şiddetli Baş Ağrısı

Hamilelikteki şiddetli baş ağrısı, hipertansif bir gebelik bozukluğu olan preeklampsinin bir uyarı işareti olabilir. Preeklampsi, nöbetlere neden olan ve inme veya ölüm gibi maternal ve fetal komplikasyonlara neden olabilen hayatı tehdit eden bir hastalık olan eklampsiye ilerleyebilir. Bulanık görme, abdominal mide ağrısı ve sıvı tutulumu baş ağrısı ile birlikte ortaya çıkabilir. Bu belirtiler ortaya çıkarsa derhal doktorunuza başvurun.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]