|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Potasyum Kalp İletimini Nasıl Etkiler

Potasyum vücudunuzda, biri kalbinizi atmaya devam eden önemli işlevlerden sorumlu bir mineraldir. Bunun nedeni, potasyumun elektrik yüklü bir parçacık olmasıdır. Bu yük, sizi kalp atışlarınızdan tutan sodyum-potasyum pompası olarak bilinen bir dizi değiş tokuş yapmak için çok önemlidir. Vücudunuzda yüksek veya düşük potasyum seviyeleriniz varsa, kalp fonksiyonunuz etkilenebilir.

Sodyum Potasyum Pompası

Vücudunuzdaki potasyum, kalp atışı olarak bilinen bir değişim işlemi nedeniyle sabit bir kalp atışı sağlamaya çalışır. sodyum-potasyum pompası. Bu pompayı, sodyum ve potasyum iyonlarının hücreye girip çıkmasına izin veren bir kapı gibi düşünün. Kapı dışarıda üç sodyum iyonu olduğunda, açılır. Bu, iki potasyum iyonunun akmasını sağlar. Sodyum iyonlarına ekli, hücreleriniz için büyük bir enerji kaynağı olan adenozin trifosfat adı verilen bir maddedir. Sodyum ve potasyum geçişini yaptıktan ve sodyum hücre içine ATP biriktirdikten sonra kendi yerlerine geri döner. Değişimden üretilen enerji, kalbinizin normal hızda atmasından sorumludur.

Hormon'un Rolü

Vücudunuz, vücudunuzdaki potasyum miktarını sıkı bir şekilde düzenler. Çok fazla miktarınız varsa, böbreklerinizin fazlalığı idrarınızla serbest bırakması için sinyal verilir. Çok az miktarınız varsa, diğer hormonlar böbreklere mümkün olduğunca potasyum tasarrufu yapmalarını bildirir. Tiroid hormonu, insülin ve aldosteron gibi hormonların tümü kalbinizin atması gerektiği gibi kalmasından sorumludur. Bu faktörlerin tümü, kalbinizin mükemmel bir zamanda atmasını sağlamak için birlikte çalışır.

Hipokalemi

Hipokalemi, vücudunuzda yeterince potasyum bulunmadığında ortaya çıkan bir durumdur. Düşük potasyum seviyeleri vücudun sodyum-potasyum pompası için gerekli reaksiyonları üretme yeteneğini etkiler. Sonuç olarak, kalbiniz düzensiz bir şekilde atmaya başlayabilir. Bu, sağlığınız için tehlikeli olabilir çünkü dokularınız sürekli olarak kan veya oksijen alamayabilir. Hayatı tehdit edici bu durum tipik olarak, ciddi bir yanık gibi altta yatan bir tıbbi sorunun veya yaralanmanın sonucudur. Kas krampı, açıklanamayan yorgunluk veya mide rahatsızlığı eşliğinde düzensiz bir kalp atışı yaşarsanız, bunlar hipokaleminin belirtileri olabilir. Bu durum kalp iletimini de etkileyebilir. Bunun nedeni, sodyum-potasyum pompasının, üç sodyum iyonunun iki potasyum iyonunun değişimine dayanmasıdır. Potasyum iyonlarınız sodyum iyonlarına aşırı derecede fazla basmaya başlarsa, reaksiyon düzensiz bir hızda veya hiç olmayabilir. MedlinePlus'a göre hiperkaleminin en önemli semptomlarından birinin eksik veya zayıf bir kalp atışı olmasının nedeni budur. Hiperkalemi kalp durmasına neden olabileceğinden, solunum, mide bulantısı, zayıflık veya bilinç kaybı gibi belirtilerle karşılaşırsanız derhal tıbbi yardım almanız önemlidir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]