Sinirbilimdeki araştırmalar, ASPD'ye veya psikopatik özelliklere sahip bireylerin, karar verme, empati ve duygusal işlemeyle ilgili olan prefrontal korteks, amigdala ve anterior temporal lob gibi belirli beyin bölgelerinde farklılıklar gösterebileceğini ileri sürmektedir. Ancak bu farklılıklar ASPD'li bireylere özel değildir ve genetik, çevre ve yaşam deneyimleri gibi çeşitli faktörlerden etkilenebilir.
Bu nedenle beyin görüntüleme çalışmaları dikkatli bir şekilde yorumlanmalıdır ve bir kişinin davranışını veya kişiliğini kesin olarak teşhis etmek veya belirlemek için kullanılamaz. İnsan davranışının karmaşıklığını ve çok yönlü doğasını tanımak ve karmaşık psikolojik olguları yalnızca beyin taramalarına dayanarak aşırı basitleştirmekten kaçınmak önemlidir.
Bilim camiasının, antisosyal davranışın nörobiyolojik bağıntıları hakkında araştırma ve tartışmalara katılmaya devam ettiğini, ancak odak noktasının genetik, çevre, nörolojik işlevsellik ve gelişim ve gelişimdeki bireysel deneyimler arasındaki etkileşimin daha kapsamlı bir şekilde anlaşılmasına doğru kaydığını belirtmekte fayda var. bu davranışların tezahürüdür.