Şizofreni kronik bir ruhsal bozukluktur . Şizofreni pozitif, negatif , bilişsel ve duyuşsal belirtileri vardır . Pozitif semptomlar - şizofreni hastalarında mevcut , ancaknüfus içinde geniş anlamı - halüsinasyonlar , hezeyanlar ve dağınık düşünceler , konuşma ve davranış içerir . Negatif belirtiler ifade eksikliği , motivasyon eksikliği ve sosyal durumlardan çekilme dahil . Bilişsel belirtiler, bellek sorunları, konsantrasyon güçlüğü ve zorluğu yeni bilgiler kullanarak gibi düşünce süreçlerinde bozuklukları vardır . Duygudurum belirtileri gibi duygu , depresyon ve ruh hali uygunsuz görüntüler gibi duygu ve ruh hali bozuklukları vardır .
Nöroloji
Nörolojisinir sistemi ile ilgilitıp alanıdır hangibeyin , omurilik ve sinirleri içerir . Ancak , şizofreni hastalarında nörolojik anormalliklerinönemi bilinmemektedir
nörotransmitterlerin ,1999 yılında yayımlanan araştırmaya göre, " Amerikan Psikiyatri Dergisi , " şizofreni " nörolojik anormalliklerin " ile karakterizedir .
Şizofreni nörotransmitter olarak bilinen beyin kimyasal bir dengesizlikten , kısmen, neden olabilir. Nörotransmiterler sinirler ve diğer sinirler , organlar , kaslar ve dokular arasındaki iletişimi kolaylaştırmak . BrainExplorer.org göre, nörotransmiter dopamin aşırı miktarda şizofreni ile ilişkilidir. Serotonin , glutamat, gama -aminobutirik asit ve asetilkolin şizofreni gelişiminde rol oynayan diğer nörotransmitterler .
Brain Yapı
şizofreninöral temeli içerebilir BrainExplorer.org göreön beyin , arka beyin ve limbik sistemin yapısal anormallikler. 2009 yılındadergi " Avrupa Psikiyatri " de yayımlanan araştırmabeyin bölgelerinde azalmış gri madde yoğunluğu dağınık düşünce , konuşma ve şizofreni hastalarında davranışbelirtileri neden bir faktör olabileceğini düşündürmektedir . Hipokampus , amigdala , talamus ve serebellum anormallikleri şizofreni için de katkıda bulunabilir .
Hususlar
General Psychiatry" Archives 2006 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre , " şizofreni olanlarda bellek sorunlarısağ parietal korteks ve sol hipokampus beyin aktivitesinin azalmasına bağlı olabilir . Amigdala aktivitesi azalmış , 2003 yılında" Amerikan Psikiyatri Dergisi" nde yayımlanan araştırmaya göre , şizofreni hastalarında bazı anormal duygusal tepkiler sorumlu olabilir . Dergisinde 2009 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre ,alt frontal korteks ve ventral Premotor korteks şizofreninin negatif belirtilerin bir nedensel faktör olabilir aktivite azalmış " Neuroscience Letters . "