2. Anemi. Bu, kırmızı kan hücresi sayısının anormal derecede düşük olduğu bir durumdur. Kırmızı kan hücreleri akciğerlerden dokulara oksijen taşır, dolayısıyla çok az kırmızı kan hücresi olduğunda dokular yeterli oksijen alamaz. Bu, ayakların üşümesine neden olabilir çünkü vücut, hayati organlara kan göndererek ısıyı korumaya çalışır.
3. Diyabet. Bu, vücudun enerji için glikoz kullanmasına yardımcı olan bir hormon olan insülini düzgün şekilde üretmediği veya kullanmadığı bir durumdur. Diyabetin komplikasyonlarından biri de ayaklardaki sinirlere zarar vererek üşümelerine neden olabilen periferik nöropatidir.
4. Hipotiroidizm. Bu, tiroid bezinin, metabolizmanın düzenlenmesi için gerekli olan tiroid hormonunu yeterli miktarda üretmediği bir durumdur. Hipotiroidizmin belirtilerinden biri de vücut yeterince ısı üretemediğinden sürekli üşümektir.
5. Zayıf dolaşım. Bu, sigara içmek, obezite, kalp hastalığı ve kan pıhtıları gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Dolaşım zayıf olduğunda kan ayaklara düzgün bir şekilde akamaz ve bu da ayakların üşümesine neden olur.
6.Çok dar ayakkabılar giymek. Bu, ayaklara kan akışını kısıtlayarak üşümelerine neden olabilir.
7. Soğuk ortamlarda çok fazla zaman harcamak. Ayaklarınızı çok uzun süre soğuk havaya maruz bırakmak onların soğumasına ve ısı kaybetmesine neden olabilir.