* Yemek borusu :Bolus yutulur ve ağzı mideye bağlayan kaslı bir tüp olan yemek borusundan geçer. Yemek borusu, bolusu mideye doğru aşağı doğru itmek için peristalsis adı verilen istemsiz kas kasılmalarını kullanır.
* Mide :Bolus mideye girer ve orada daha da karışır ve parçalanır. Mide, hidroklorik asit ve proteinleri parçalamaya başlayan pepsin gibi sindirim enzimlerini içeren mide sıvılarını salgılar. Bolus çalkalanır ve bu meyve sularıyla karıştırılarak kimus adı verilen yarı sıvı bir madde oluşturulur.
* İnce bağırsak :Kimus mideden, sindirimin ve besin emiliminin çoğunun gerçekleştiği ince bağırsağa doğru hareket eder. Pankreas, sırasıyla karbonhidratları, yağları ve proteinleri parçalamaya yardımcı olan amilaz, lipaz ve proteaz gibi enzimleri salgılar. Karaciğer aynı zamanda yağların emülsifiye edilmesine ve emiliminin kolaylaştırılmasına yardımcı olan safrayı üreterek sindirimde de rol oynar.
* Kalın bağırsak (kolon) :Sindirilmeyen madde ve su ince bağırsaktan kalın bağırsağa veya kolona geçer. Kolonda daha fazla su emilimi meydana gelir ve faydalı bakteriler sindirilmeyen gıda bileşenlerini fermente ederek gaz ve atık ürünler üretir. Geriye kalan katı atık yavaş yavaş dışkıya dönüşür ve sonunda dışkılama sırasında elimine edilir.
Bu süreç boyunca bolus, fiziksel ve kimyasal değişikliklere uğrayarak vücut tarafından emilebilen ve kullanılabilen daha küçük bileşenlere bölünür. Bolusun sindirim sistemi boyunca hareketi, kas kasılmaları ve çeşitli organlardan gelen salgılarla kolaylaştırılarak etkili sindirim ve besin emilimi sağlanır.