* Besleme: Besinlerin ağza alınması ve çiğnenmesi işlemidir.
* Sindirim: Bu, gıdanın vücut tarafından emilebilecek daha küçük moleküllere parçalanması işlemidir.
* Soğurma: Bu, besinlerin besinlerden kan dolaşımına alınması sürecidir.
* Boşaltım: Bu, atık ürünlerin vücuttan atılması işlemidir.
Sindirim sisteminin ana kasları şunlardır:
* Yemek borusu: Yemek borusu ağzı mideye bağlayan kaslı bir tüptür. Yiyecekleri mideye taşımak için peristalsis adı verilen kas kasılmalarını kullanır.
* Mide: Mide, yiyecekleri parçalamak ve kimus adı verilen yarı sıvı bir maddeye dönüştürmek için mide suları salgılayan J şeklinde bir organdır. Mide ayrıca kimusu ince bağırsağa taşımak için peristaltizmi kullanır.
* İnce bağırsak: İnce bağırsak, besinlerin sindiriminin ve emiliminin çoğunun gerçekleştiği uzun, sarmal bir tüptür. İnce bağırsak, bağırsağın yüzey alanını artıran ve besin maddelerinin emilmesine yardımcı olan parmak benzeri küçük çıkıntılar olan villuslarla kaplıdır.
* Kalın bağırsak: Kalın bağırsak, kimustan suyun emildiği ve atık ürünlerin oluştuğu daha kısa ve daha geniş bir tüptür. Kalın bağırsak ayrıca atık ürünleri rektuma taşımak için peristaltizmi kullanır.
* Rektum: Rektum, kalın bağırsağı anüse bağlayan kısa, düz bir tüptür. Rektum, atık ürünleri vücuttan atılıncaya kadar depolar.
Sindirim sistemi, vücut sağlığının korunmasında hayati bir rol oynayan karmaşık bir sistemdir. Sindirim sistemi, yiyecekleri parçalayıp besinleri emerek vücuda düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu enerjiyi ve yapı taşlarını sağlar.