|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | sindirim Sağlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Besinler ağızdan çıktıktan sonra hangi organlardan geçer?

Besinler ağızdan çıktıktan sonra aşağıdaki organlardan geçer:

1. Yemek borusu :Yemek borusu ağzı mideye bağlayan kaslı bir tüptür. Çiğnenmiş yiyecekleri, peristalsis adı verilen bir dizi kas kasılması yoluyla ağızdan mideye taşır.

2. Mide :Mide, karnın sol tarafında yer alan J şeklinde bir organdır. Yemek borusundan besin alır ve kısa süreliğine depolar. Mide, gıdayı daha küçük moleküllere ayırma işlemini başlatan hidroklorik asit ve enzimler içeren mide sıvılarını salgılar.

3. İnce bağırsak :İnce bağırsak, sindirim kanalının uzunluğunun çoğunu oluşturan uzun, sarmal bir tüptür. Besinlerin sindirilmiş gıdalardan emiliminin çoğunluğundan sorumludur. İnce bağırsağın duvarları, emilim için yüzey alanını artıran villus adı verilen parmak benzeri küçük çıkıntılarla kaplıdır. Pankreas ve karaciğer ayrıca sindirim ve emilime yardımcı olmak için sindirim enzimlerini ve diğer maddeleri ince bağırsağa salgılar.

4. Kalın bağırsak (kolon) :Kalın bağırsak ince bağırsaktan daha kısa ve daha geniştir. Geriye kalan gıda maddesinden su ve elektrolitlerin emilmesinden ve dışkı oluşumundan sorumludur. Kalın bağırsak ayrıca bazı sindirilmeyen maddelerin parçalanmasına yardımcı olan faydalı bakterileri de içerir.

5. Rektum :Rektum kalın bağırsağın son kısmıdır. Dışkıyı anüs yoluyla vücuttan atılmaya hazır olana kadar depolar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır