1. Ağız :Süreç, sandviçi çiğneyip daha küçük parçalara ayırdığınız ağzınızda başlar. Bu, yiyeceğin, karbonhidratların ilk parçalanmasını başlatan enzimleri içeren tükürük ile karıştırılmasına yardımcı olur.
2. Yemek borusu :Yuttuktan sonra sandviç, ağzınızı mideye bağlayan kaslı bir tüp olan yemek borunuzdan aşağı doğru hareket eder. Yemek borusundaki kaslar kasılıp gevşeyerek peristalsis adı verilen dalga benzeri bir hareket yaratır. bu da yiyeceği aşağıya doğru iter.
3. Mide :Besin midenize ulaştığında oldukça asitli bir ortama girer. Mide, hidroklorik asit ve gıdayı, özellikle de peynir ve jambondaki proteinleri daha da parçalayan enzimler üretir. Mide kasları da yiyeceği çalkalayarak sindirim sularıyla daha da karıştırır.
4. İnce Bağırsak :Besin midede kısmen sindirildikten sonra ince bağırsağa geçer. Burada pankreas, sırasıyla karbonhidratları, yağları ve proteinleri parçalamaya yardımcı olan amilaz, lipaz ve proteaz gibi enzimleri salgılar. Karaciğerden gelen safra, yağları emülsifiye ederek sindirimine yardımcı olur. Sindirilen besinlerden alınan besinler, ince bağırsağın duvarları yoluyla kan dolaşımına emilir.
5. Kalın Bağırsak :Sindirilmeyen besinler ve atıklar kalın bağırsağa geçer. Su ve elektrolitler emilir ve kolondaki bakteriler, fermantasyon adı verilen bir işlemle kalan sindirilebilir maddeleri parçalar. Geriye kalan atık malzeme dışkıya dönüşür ve sonunda rektum ve anüs yoluyla elimine edilir.
Sindirim sistemindeki yolculuk boyunca gastrin, kolesistokinin ve insülin gibi çeşitli hormonlar sindirim süreçlerini düzenlemeye ve sindirim ve besin emilimi için gerekli enzim ve hormonların salınımını kontrol etmeye yardımcı olur.
Sandviçin sindirim sisteminden geçmesi için gereken süre, yiyeceğin miktarı ve bileşimi, sindirimdeki bireysel farklılıklar ve genel bağırsak sağlığı gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Ortalama olarak, yiyeceğin mide ve ince bağırsaktan geçmesi birkaç saat, tüm sindirim kanalından geçmesi ise 24-72 saate kadar sürebilir.