1. Ağız ve Dişler:Jaguarların güçlü çeneleri ve keskin dişleri vardır; bunlar arasında avı kavramak ve eti parçalamak için büyük köpek dişlerinin yanı sıra kesme ve öğütme için daha küçük kesici dişler ve küçük azı dişleri bulunur.
2. Yemek borusu:Jaguarlar yiyeceklerini çiğnedikten sonra yutarlar ve yemek borusu kaslı bir tüp olan yemek borusundan mideye doğru ilerler.
3. Mide:Mide, yiyeceklerin ilk sindiriminden sorumludur. Jaguarların, çoğu etobur gibi, proteinleri parçalamak ve sindirim sürecini başlatmak için hidroklorik asit ve enzimler salgılayan tek odacıklı bir mideleri vardır.
4. İnce Bağırsak:Kısmen sindirilmiş yiyecekler mideden ince bağırsağa girer ve burada besinlerin emiliminin çoğu gerçekleşir. Pankreastaki enzimler ve karaciğerdeki safra, karbonhidratların, yağların ve proteinlerin parçalanmasına yardımcı olarak bunların ince bağırsağın duvarları yoluyla kan dolaşımına karışmasını sağlar.
5. Kalın Bağırsak:Lifler gibi sindirilmeyen materyal kalın bağırsağa veya kolona geçer. Burada su emilir ve bağırsak bakterileri bitki maddesinin fermantasyonuna yardımcı olur ve vitamin üretir. Geri kalan atıklar dışkıya dönüşür ve bunlar sonunda anüs yoluyla elimine edilir.
6. Rektum ve Anüs:Rektum, kalın bağırsağın son kısmıdır ve burada dışkı, dışkılama sırasında anüsten dışarı atılıncaya kadar depolanır.
Jaguarlar, otçullarla karşılaştırıldığında nispeten kısa bir sindirim sistemine sahiptir; bu, etçil beslenmelerini ve etin sindiriminin genellikle bitkisel maddeden daha kolay olduğu gerçeğini yansıtır. Sistemleri, sindirilmemiş bitkisel materyalleri sindirim kanalından daha hızlı geçirirken, tükettikleri etten maksimum besin miktarını elde edecek şekilde tasarlanmıştır.