|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | sindirim Sağlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Sindirim sistemi besinleri nasıl parçalıyor?

1. Besleme

Çekirgenin sindirim sistemi, besin alma süreci olan yutma ile başlar. Çekirgeler otçul böceklerdir, bu nedenle diyetleri çoğunlukla yapraklar, saplar ve çiçekler gibi bitki materyallerinden oluşur. Yiyeceklerini kavrayıp küçük parçalara ayırmak için güçlü çeneler olan çenelerini kullanırlar.

2. Sindirim

Besin yutulduktan sonra yemek borusu, kursak ve ön bağırsaktan oluşan ön bağırsağa geçer. Yemek borusu, yiyeceği ağızdan kursağa taşıyan kısa bir tüptür. Mahsul, yiyeceğin geçici olarak depolandığı ince duvarlı bir kesedir. Proventrikulus, yiyecekleri mide değirmenleri adı verilen diş benzeri yapılarla karıştırıp öğüten kaslı bir odadır.

Daha sonra yiyecek, sindirim ve emilimin birincil bölgesi olan orta bağırsağa geçer. Orta bağırsak mezenteron ve ileumdan oluşur. Mezenteron, sindirim enzimlerinin çoğunun üretildiği uzun, sarmal bir tüptür. Bu enzimler karbonhidratları, proteinleri ve yağları çekirge tarafından emilebilecek daha basit moleküllere ayırır. İleum, sindirilmiş gıdalardan su ve elektrolitlerin emilmesine yardımcı olan daha kısa, düz bir tüptür.

3. Boşaltım

Sindirilmeyen gıda maddeleri ve atık ürünler, kolon ve rektumdan oluşan arka bağırsağa geçer. Kolon, bakterilerin gıdanın daha fazla parçalanmasına yardımcı olduğu kısa ve geniş bir tüptür. Rektum, atık ürünlerin vücuttan atıldığı anüse giden düz bir tüptür.

Çekirgelerde ayrıca azotlu atık ürünlerin hemolenften (böcek kanı) uzaklaştırılmasına yardımcı olan boşaltım organları olan bir çift Malpighian tübül bulunur. Bu tübüller hemolenfteki atık ürünleri toplar ve bunları diğer atık malzemelerle birlikte dışarı atılacağı arka bağırsağa taşır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com