1. Artırılmış Tolerans :Eskisi gibi aynı düzeyde etkiyi hissetmek için daha fazla alkol almanız gerekir.
2. Kontrol Kaybı :Alkol tüketiminizi kontrol etmekte zorlanıyorsunuz, başladıktan sonra bırakmakta zorlanıyorsunuz veya olumsuz sonuçlarına rağmen içmeye devam ediyorsunuz.
3. Fiziksel Belirtiler :Geveleyerek konuşma, koordinasyon bozukluğu, titreme veya sık sık akşamdan kalmalık gibi fiziksel belirtilerle karşılaşabilirsiniz.
4. Psikolojik Belirtiler :İçmediğiniz zamanlarda kendinizi kaygılı, depresif, sinirli hissedebilir veya uyumakta güçlük çekebilirsiniz.
5. Sosyal Sorunlar :İçki içmeniz kişisel ilişkilerinizde, iş veya okul performansınızda veya sosyal yaşamınızda sorunlara neden oluyor.
6. Riskli Davranış :Sarhoşken alkollü araç kullanmak veya korunmasız cinsel ilişki gibi riskli davranışlarda bulunursanız.
7. Olumsuz Sonuçlara Rağmen Kullanıma Devam Edilmesi :İçki içmeniz nedeniyle hayatınızın çeşitli alanlarında sorunlar yaşamanıza rağmen içmeye devam ediyorsunuz.
8. Sorumlulukların İhmali :Alkol tüketiminiz iş, aile, kişisel hijyen gibi sorumluluklarınızın ihmal edilmesine yol açıyor.
9. Alkol İsteği :Alkole karşı güçlü bir istek duyarsınız ve alkol olmadan kendinizi huzursuz, asabi veya endişeli hissedebilirsiniz.
10. Yoksunluk Belirtileri :Alkol alımını bırakmaya veya azaltmaya çalıştığınızda terleme, titreme, mide bulantısı, baş ağrısı, anksiyete veya depresyon gibi fiziksel ve psikolojik yoksunluk belirtileri yaşarsınız.
Kendinizin veya tanıdığınız birinin alkol sorunu olduğundan endişeleniyorsanız, profesyonel yardım almanız çok önemlidir. Bir sağlık hizmeti sağlayıcısı veya ruh sağlığı uzmanı resmi bir değerlendirme, teşhis ve uygun tedavi önerileri sağlayabilir.