|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | PMS
Sağlığı ve Hastalıkları

Hareketsiz kalmak ne anlama geliyor?

Hareketsiz kalmak, hareket edemez veya hareket edemez hale gelmek anlamına gelir. Felç olmak veya zaptedilmek gibi fiziksel bir durumu ifade edebileceği gibi korkudan donmak veya karar verememek gibi psikolojik bir durumu da ifade edebilir.

Fiziksel anlamda hareketsizliğe aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörler neden olabilir:

* Felç: Bu, omurilik yaralanmaları, felç ve bazı hastalıklar gibi çeşitli durumların neden olabileceği kas fonksiyonu kaybıdır.

* Kısıtlamalar: Bunlar kelepçe veya ip gibi birinin hareket etmesini engelleyen fiziksel cihazlar olabilir.

* Hapsetme: Bu, fiziksel olarak hapishane hücresi veya hastane yatağı gibi hareketi kısıtlayabilecek küçük bir alanla sınırlandırılmaktır.

* Yakalama: Bu, bir mağarada ya da çökmüş bir binanın altında mahsur kalmak gibi kaçmanın zor ya da imkansız olduğu bir duruma ya da yere yakalanmaktır.

Psikolojik anlamda hareketsizliğe aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörler neden olabilir:

* Korku: Bu, algılanan bir tehdide karşı verilen yoğun duygusal tepkidir ve kişinin donmasına veya hareket edememesine neden olabilir.

* Kaygı: Bu, felç hissine ve hareket edememeye yol açabilen bir sinirlilik, endişe veya rahatsızlık hissidir.

* Depresyon: Bu, ilgisizlik ve anhedoni duygularına neden olabilen, hareket etme veya harekete geçme enerjisini toplamayı zorlaştırabilen bir duygudurum bozukluğudur.

* Travma: Bu, derinden üzücü veya rahatsız edici bir olaya verilen psikolojik bir tepkidir; şok, uyuşukluk ve vücuttan kopukluk hissine yol açarak hareket etmeyi zorlaştırabilir.

Hareketsiz kalmanın hem fiziksel hem de psikolojik olarak çeşitli sonuçları olabilir. Fiziksel olarak kas atrofisine, hareketliliğin azalmasına ve düşme ve yaralanma riskinin artmasına neden olabilir. Psikolojik olarak çaresizlik, hayal kırıklığı ve izolasyon duygularına yol açabilir ve günlük stres etkenleriyle baş etmeyi zorlaştırabilir.

Fiziksel veya psikolojik hareketsizlik yaşıyorsanız profesyonel yardım almanız önemlidir. Fizik tedavi, ilaç tedavisi ve psikoterapi, hareketsizliğin altında yatan nedenleri ele almada ve hareketliliğinizi ve işleyişinizi iyileştirmede yardımcı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır