1. Karın basıncının artması :Aşırı kilo, karın içindeki basıncı artırarak mide içeriğini yemek borusuna doğru iterek mide yanmasına ve reflüye yol açabilir.
2. Alt özofagus sfinkterinin (LES) gevşemesi :Obezite, yemek borusu ile mide arasında kapak görevi gören bir kas olan LES'i zayıflatabilir. LES zayıf olduğunda mide içeriğinin ve asitlerin yemek borusuna geri akmasına izin verir.
3. Mide asidi üretiminin artması :Obezite, GERD ve mide yanması gelişimine katkıda bulunabilecek artan mide asidi seviyeleri ile ilişkilendirilmiştir.
4. Gecikmiş mide boşalması :Obezite mide boşalma sürecini (yiyeceklerin mideden boşaltılması) yavaşlatabilir, bu da mide üzerindeki baskıyı artırabilir ve mide yanmasına ve reflüye katkıda bulunabilir.
5. Hiatal fıtık :Obezite, midenin üst kısmının diyaframdaki bir açıklıktan dışarı çıkması durumu olan hiatal herni gelişimi için bir risk faktörüdür. Hiatal herniler GERD semptomlarını kötüleştirebilir.
Kilo kaybı, özellikle tetikleyici gıdalardan kaçınmak, yatağın baş kısmını yükseltmek ve reçetesiz veya reçeteli ilaçları almak gibi diğer yaşam tarzı değişiklikleriyle birlikte GERD ve mide ekşimesi semptomlarının iyileşmesine sıklıkla yardımcı olabilir. Obez veya aşırı kiloluysanız, bir sağlık uzmanına danışmak GERD'yi yönetmeye yönelik en iyi yaklaşımı belirlemenize yardımcı olabilir.