Solunum Damlacıkları :Birincil bulaşma şekli solunum damlacıkları yoluyladır. Enfekte bir kişi öksürdüğünde, hapşırdığında, konuştuğunda ve hatta nefes aldığında, havaya virüs içeren damlacıklar salıyor. Bu damlacıklar daha sonra başkaları tarafından solunarak enfeksiyona yol açabilir.
Yakın Kişi :Enfekte bir kişiyle yakın temas bulaşma riskini artırır. Bu, aktif olarak virüsü saçan birine 2 metre (6 feet) yakın olmayı da içerir.
Kirlenmiş Yüzeylere Dokunmak :Domuz Gribi virüsü yüzeylerde bir süre hayatta kalabilir. Enfekte bir kişi bir yüzeye veya nesneye dokunursa ve bir başkası aynı yüzeye veya nesneye uygun el hijyeni olmadan dokunursa, virüs bulaşabilir ve potansiyel olarak enfeksiyona yol açabilir.
Gözlere, Buruna veya Ağza Dokunmak :Virüs vücuda gözler, burun veya ağız gibi mukozalardan girebilir. Enfekte bir kişi kendi burnuna veya ağzına dokunduktan sonra başka bir kişiye veya bir yüzeye dokunursa virüs bulaşabilir.
Aerosol İletimi :Bazı durumlarda, Domuz Gribi virüsü, özellikle kalabalık veya yetersiz havalandırılan alanlarda, aerosol iletimi yoluyla da yayılabilir. Aerosoller, havada uzun süre asılı kalabilen çok küçük solunum damlacıklarıdır ve bu da daha geniş bir alana bulaşma potansiyelini artırır.
Kuluçka Dönemi :Domuz Gribinin kuluçka süresi genellikle 1 ila 4 gün arasındadır. Bu, enfekte bir kişinin hemen semptom göstermeyebileceği ancak bu dönemde virüsü yine de bulaştırabileceği anlamına gelir.
Domuz Gribi ve diğer solunum yolu hastalıklarının yayılmasını en aza indirmek için sık sık el yıkama, öksürme ve hapşırıkları ellerle kapatma ve semptomatik kişilerle yakın temastan kaçınma gibi iyi hijyen önlemlerinin uygulanması önemlidir.