Temporomandibular eklem (TME) bozuklukları:Çenenizi kafatasınıza bağlayan eklemdeki sorunlar, çevredeki sinirler üzerinde baskıya neden olarak baş ve yüzde karıncalanmalara yol açabilir.
Trigeminal nevralji:Bu durum, kafa derisi de dahil olmak üzere yüzün bir tarafında keskin, bıçak gibi saplanan bir ağrı ile karakterizedir. Yüzün duyusunu sağlayan trigeminal sinirin tahrişi veya sıkışması sonucu oluşur.
Migren:İğne batması bazen migren baş ağrısının belirtisi olabilir. Çoğunlukla şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı, ışığa ve sese karşı hassasiyet gibi başka semptomlar da eşlik eder.
Servikal spondiloz:Bu, boyundaki omurların daraldığı, omuriliğe ve sinirlere baskı uyguladığı bir durumdur. Başta, boyunda ve kollarda karıncalanma ve iğnelenmeler de dahil olmak üzere çeşitli semptomlara yol açabilir.
Bel fıtığı:Servikal omurgada fıtıklaşmış veya kaymış bir disk, sinirlere baskı yapabilir ve baş ve boyunda uyuşma, karıncalanma veya iğnelenmelere neden olabilir.
Multipl skleroz (MS):MS, beyni ve omuriliği etkileyen nörolojik bir durumdur. İğnelenme, uyuşukluk ve diğer duyu bozuklukları gibi çeşitli semptomlara neden olabilir.
Beyin tümörü:Nadir durumlarda başın sağ tarafındaki karıncalanmalar, çevredeki sinirleri etkileyen bir beyin tümörünün işareti olabilir.
Özellikle iğne batmalarına diğer ilgili semptomlar da eşlik ediyorsa, ani başlangıçlıysa veya birkaç gün içinde geçmiyorsa tıbbi yardım almak önemlidir. Bir sağlık uzmanı durumunuzu doğru bir şekilde değerlendirebilir ve uygun tedavi yöntemini belirleyebilir.