|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kısırlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Doğurganlık testi için nereye gidersiniz ve bu neleri içerir?

Doğurganlık testi için nereye gitmeli:

1. Birinci Basamak Hekimi (PCP): İlk testleri isteyebilecek ve gerekirse sizi bir doğurganlık uzmanına yönlendirebilecek PCP'nize danışarak başlayın.

2. Doğurganlık Kliniği veya Üreme Endokrinologu: Bu uzmanlaşmış klinikler kısırlığın değerlendirilmesi ve tedavisine odaklanmaktadır. Üreme endokrinologları üreme tıbbı konusunda eğitimlidir ve kapsamlı doğurganlık bakımı sağlayabilirler.

3. Ürolog: Erkek kısırlığından şüpheleniliyorsa, erkek üreme sağlığı konusunda uzmanlaşmış bir ürolog değerlendirme ve tedavi yapabilir.

Doğurganlık testi neleri içerir (kadınlar için):

1. Adet Döngüsü İzleme: Doktorunuz yumurtlama ve hormon düzenlerini belirlemek için adet döngünüzü takip edebilir.

2. Yumurtalama Testi: Bu, yumurtlamayı gösteren hormon artışını tespit etmek için idrar testleri veya kan testlerini içerebilir.

3. Pelvik Muayene: Doktorunuz doğurganlığı etkileyen anormallikleri veya koşulları kontrol etmek için üreme organlarınızı muayene edebilir.

4. Histerosalpingografi (HSG): Rahim şeklini değerlendirmek ve fallop tüplerindeki tıkanıklıkları kontrol etmek için bir boya kullanan bir röntgen testi.

5. Transvajinal Ultrason: Bu görüntüleme testi rahim, yumurtalıklar ve fallop tüplerini görüntülemek için ses dalgalarını kullanır.

6. Hormonal Kan Testleri: Doktorunuz folikül uyarıcı hormon (FSH), luteinize edici hormon (LH), progesteron, östrojen ve tiroid hormonları dahil olmak üzere hormon düzeylerini ölçmek için testler isteyebilir.

7. Yumurtalık Rezervi Testi: Bu, yumurtalıklarda kalan yumurta sayısını değerlendirmek için Anti-Müllerian Hormon (AMH) veya antral folikül sayımı gibi testleri içerebilir.

8. Sonohisterosalpingogram (SIS): Rahim ve fallop tüplerinin içini değerlendirmek için rahim ağzına salin verilirken gerçekleştirilen pelvik ultrason.

Doğurganlık testi neleri içerir (erkekler için):

1. Semen Analizi: Bu, sperm sayısını, hareketliliğini ve morfolojisini değerlendiren birincil testtir.

2. Fizik Muayene: Doktorunuz cinsel organları ve üreme sistemini gözle görülür herhangi bir anormallik açısından inceleyebilir.

3. Testis Biyopsisi: Nadiren ihtiyaç duyulan bu prosedürde sperm üretimini değerlendirmek için küçük bir testis dokusu örneği alınır.

4. Hormonal Kan Testleri: Testler testosteron, FSH, LH ve sperm üretimiyle ilgili diğer hormonların düzeylerini ölçebilir.

5. Özelleştirilmiş Testler: Duruma bağlı olarak doktorunuz genetik test veya görüntüleme prosedürleri gibi ek testler önerebilir.

Bireysel durumunuza göre özel testlerle ilgili olarak doktorunuzun veya doğurganlık uzmanınızın tavsiyelerine uymanız önemlidir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]