Tekil gebelikte fetüs tek bir döllenmiş yumurtadan gelişir. Yumurta rahim duvarına yerleşir ve büyüyerek plasenta ve embriyoya dönüşür. Embriyo zamanla fetüse dönüşür.
Tekil gebelikler planlı veya plansız olabilir. Doğal gebelik yoluyla veya in vitro fertilizasyon (IVF) gibi yardımcı üreme teknolojilerinin yardımıyla ortaya çıkabilirler. Tek bir bebek için en tipik gebelik süresi 37 ila 42 hafta arasındadır.
Tekil gebeliklerin genellikle çoğul gebeliklere göre daha düşük risk taşıdığı kabul edilir. Bunun nedeni erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve gelişimsel sorunlar gibi potansiyel komplikasyonların daha az olmasıdır. Bununla birlikte, tekiz gebelikler yine de gebelik diyabeti, preeklampsi ve plasentanın ayrılması gibi risklerle ilişkilendirilebilir.
Tekiz bir bebeğe hamileyseniz, sağlığınızı ve bebeğinizin sağlığını izlemek için sağlık uzmanınıza düzenli olarak başvurmanız önemlidir. Sağlık uzmanınız sizin ve bebeğinizin sağlıklı olduğundan emin olmak için testler ve taramalar önerecektir.