Yaşa bağlı kısırlık: Kadınların doğurganlığı yaşla birlikte, özellikle de 35 yaşından sonra azalır. 35 yaşın üzerindeyseniz ve hamile kalamıyorsanız, yumurta donörü kullanmak hamilelik şansınızı artırabilir.
Erken yumurtalık yetmezliği: Erken yumurtalık yetmezliği, yumurtalıkların 40 yaşından önce yumurta üretmeyi bırakması durumudur. Erken yumurtalık yetmezliği olan kadınlar, doğurganlık tedavileri için kendi yumurtalarını üretemeyecek ve bir yumurta donörü kullanmaları gerekecektir.
Genetik bozukluklar: Siz veya eşiniz çocuğunuza aktarmak istemediğiniz bir genetik bozukluk taşıyorsanız, yumurta donörü kullanmak, bozukluğun geçmesini önlemeye yardımcı olabilir.
Eşcinsel çiftler: Çocuk sahibi olmak isteyen eşcinsel çiftlerin, eşlerden hiçbiri yumurta üretemeyeceği için bir yumurta donörü kullanması gerekecek.
Yumurta donörlerinin yasal hakları: Amerika Birleşik Devletleri'nde yumurta bağışçılarının bazı yasal hakları vardır. Bu haklar, yumurtaları için sperm donörünü seçme hakkını, yumurtalarının araştırma için kullanılmasına izin verme hakkını ve bağış iznini herhangi bir zamanda geri çekme hakkını içerir.
Yumurta donörleri için tazminat: Yumurta bağışçılarına genellikle harcadıkları zamanın ve çabanın karşılığı verilir. Tazminat miktarı doğurganlık kliniğine ve konuma bağlı olarak değişebilir.
Yumurta donörü bulma: Yumurta donörü bulmanın birkaç farklı yolu vardır. Yumurta donörü havuzu olan bir doğurganlık kliniğiyle çalışabilir veya bir yumurta bağış ajansı aracılığıyla bir yumurta donörü bulabilirsiniz.
Yumurta donörü kullanmayı düşünüyorsanız, size sunulan seçenekler hakkında doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Yumurta bağışının risklerini ve faydalarını anlamanıza ve size uygun yumurta donörünü bulmanıza yardımcı olabilirler.