|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | kısırlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Doğurgan olmanın işaretleri nelerdir?

Bir kadının doğurgan olduğunu gösteren çeşitli belirti ve semptomlar vardır. Bu belirtiler kadından kadına farklılık gösterebilir ancak yaygın görülenlerden bazıları şunlardır:

1. Düzenli adet döngüleri :Düzenli bir adet döngüsü genellikle 21 ila 35 gün sürer ve yumurtlama genellikle döngünün 14. günü civarında gerçekleşir. Adet döngüleriniz düzenliyse, ne zaman yumurtladığınızı tahmin etmek daha kolay olabilir ve dolayısıyla hamile kalma olasılığınız daha yüksek olabilir.

2. Yumurtlama ağrısı (mittelschmerz) :Bazı kadınlar yumurtlama döneminde alt karın bölgesinde hafif bir ağrı veya rahatsızlık hissederler. Bu ağrıya sıklıkla mittelschmerz denir ve genellikle birkaç saat veya gün sürer.

3. Servikal mukus değişiklikleri :Adet döngüsü boyunca servikal mukusun kıvamı ve miktarı değişebilir. Yumurtlamadan önceki günlerde servikal mukus, çiğ yumurta beyazına benzeyen berrak, esnek ve kaygan hale gelir. Bu tür mukus, spermin hayatta kalmasına en çok yardımcı olandır ve spermin rahme taşınmasını kolaylaştırmaya yardımcı olur.

4. Meme hassasiyeti :Memelerde hassasiyet veya ağrı, yumurtlamadan sonra ve adetin başlangıcından önce ortaya çıkan adet döngüsünün luteal fazının yaygın bir belirtisidir. Bu hassasiyet hormonal değişikliklerden kaynaklanır ve genellikle adetin başlamasından birkaç gün önce geçer.

5. Bazal vücut ısısında hafif artış :Bazal vücut sıcaklığı (BBT), uyku sırasında ulaşılan en düşük sıcaklıktır. Genellikle yumurtlamadan sonra hafifçe yükselir (yaklaşık 0,2 ila 0,5 Fahrenheit derece) ve adetin başlangıcına kadar yüksek kalır. BBT'nin izlenmesi yumurtlama pencerenizi tanımlamanıza yardımcı olabilir.

6. Cinsel arzunun artması :Bazı kadınlar yumurtlama döneminde artan bir seks isteği yaşarlar. Bunun nedeni, cinsel uyarılmayı ve arzuyu artırabilen yumurtlamayla ilişkili hormonal değişikliklerdir.

7. Ruh hali değişiklikleri :Daha enerjik veya sinirli hissetmek gibi ruh hali değişiklikleri adet döngüsü sırasındaki hormonal dalgalanmalarla ilişkili olabilir. Bu ruh hali değişiklikleri bazen yumurtlamanın yaklaştığını veya gerçekleştiğini gösterebilir.

8. Tespit Etme :Adet dönemleri arasında hafif lekelenme veya kanama bazen yumurtlama döneminde meydana gelebilir. Bu, yumurtlama lekelenmesi olarak bilinir ve genellikle endişe kaynağı değildir. Ancak lekelenme şiddetli veya kalıcı ise bir sağlık uzmanına danışmanız tavsiye edilir.

Bu belirtilerin kişiden kişiye değişebileceğini ve her kadının bu belirtilerin hepsini yaşamadığını unutmamak önemlidir. Doğurganlığınızla ilgili endişeleriniz varsa veya hamile kalmaya çalışıyorsanız, kişiselleştirilmiş tavsiye ve rehberlik için Kadın Doğum/GYN veya doğurganlık uzmanı gibi bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com