2. Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları Selülit, nekrotizan fasiit ve Fournier kangreni gibi enfeksiyonlara grup A *Streptococcus* (GAS) veya metisiline dirençli *Staphylococcus aureus* (MRSA) da neden olabilir ve lokalize doku tahribatı ve nekroza neden olabilir.
3. İç organlar Akciğerler, bağırsaklar ve safra kesesi de dahil olmak üzere, kan akışının bozulması veya enfeksiyon nedeniyle kangren de gelişebilir. Örneğin boğulmuş fıtıklar, volvulus veya mezenterik iskemi nedeniyle bağırsak kangreni oluşabilir.
4. Uzuvlar Özellikle periferik damar hastalığı veya diyabeti olan kişiler, kan dolaşımının ciddi şekilde kısıtlanması durumunda kangrene karşı duyarlı olabilirler. Kritik uzuv iskemisi, etkilenen uzuvda doku ölümüne yol açabilir.
5. Diyabetik ayak ülserleri Derhal ve yeterli şekilde tedavi edilmezse kangren de gelişebilir. Diyabetik hastalarda enfeksiyonlar ve bozulmuş iyileşme, doku nekrozu ve kangren oluşumuna kadar ilerleyebilir.
6. Fournier kangreni Dış cinsel organların ve perinenin ciddi bir enfeksiyonu olan enfeksiyon, hızla doku ölümüne ve etkilenen bölgenin tahrip olmasına kadar ilerleyebilir.
Komplikasyonları önlemek ve uygun tedaviyi kolaylaştırmak için bireylerin şiddetli ağrı, şişlik, renk değişikliği veya doku kaybı gibi kangreni düşündüren herhangi bir belirti veya semptomla karşılaşmaları durumunda derhal tıbbi yardım almaları önemlidir.