* Osteoporoz: Bu, kemiklerin zayıflamasına ve kırılganlaşmasına neden olan bir durumdur. Yaşlı yetişkinlerde, kadınlarda ve diyabet, tiroid sorunları veya bazı ilaçlar gibi belirli risk faktörlerine sahip kişilerde en yaygın olanıdır.
* Osteomiyelit: Bu kemiğin bakteriyel bir enfeksiyonudur. Herkeste ortaya çıkabilir ancak kanser, diyabet veya HIV/AIDS hastaları gibi bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde daha sık görülür.
* Avasküler nekroz: Bu, kan akışının olmaması nedeniyle kemik dokusu öldüğünde ortaya çıkan bir durumdur. Yaralanma, travma veya orak hücreli anemi veya Gaucher hastalığı gibi belirli tıbbi durumlar da dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.
* Kemik kanseri: Bu, kemiklerde başlayan bir kanser türüdür. Nispeten nadir olmakla birlikte her yaşta ortaya çıkabilir.
* Kemikteki Paget hastalığı: Bu, kemiklerin büyümesine ve deforme olmasına neden olan kronik bir kemik bozukluğudur. En çok yaşlı yetişkinlerde ve erkeklerde görülür.
* Fibröz displazi: Bu, kemik dokusunun yerini fibröz doku almasına neden olan nadir bir kemik bozukluğudur. Herkeste ortaya çıkabilir ancak en çok çocuklarda ve genç erişkinlerde görülür.
* Multipl miyelom: Bu, kemik iliğini etkileyen bir tür kan kanseridir. Kemiklerde deliklere, ağrıya, halsizliğe ve diğer semptomlara neden olabilir.
* Hiperparatiroidizm: Bu, paratiroid bezlerinin çok fazla paratiroid hormonu ürettiğinde ortaya çıkan bir durumdur. Bu, kemiklerin zayıflamasına ve kırılganlaşmasına neden olabilir ve ayrıca kemiklerde delikler oluşmasına da yol açabilir.
Kemiklerinizdeki deliklerle ilgili endişeleriniz varsa değerlendirme için doktorunuza danışmanız önemlidir. Deliklerin nedenini belirleyebilir ve en iyi tedavi seçeneklerini önerebilirler.