|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | iletişim Bozuklukları
Sağlığı ve Hastalıkları

Yetişkin Sendromu ile nasıl iletişim kurarsınız?

1. Açık ve net olun:

Sendromlu kişinin aşina olmayabileceği jargon veya argo kullanmaktan kaçının. Yavaş ve net konuşun ve basit bir dil kullandığınızdan emin olun.

2. Sabırlı ve anlayışlı olun:

Sendromlu kişinin bilgiyi işlemesi daha uzun sürebilir. Sabırlı olun ve yanıt vermeleri için onlara zaman tanıyın. İlk başta sizi anlamıyor gibi görünürlerse sinirlenmeyin veya sabırsızlanmayın.

3. Destekleyici olun:

Sendromlu kişiye, ona yardım etmek için orada olduğunuzu bildirin. Gerekirse yardım sunun, teşvik edici ve destekleyici olun.

4. Saygılı olun:

Sendromlu kişiye, herhangi bir yetişkine davrandığınız saygının aynısını gösterin. Onlara patronluk taslamayın veya onları küçümsemeyin.

5. Beden dilinize dikkat edin:

Sendromlu biriyle iletişim kurarken beden dilinize dikkat edin. Göz teması kurun, gülümseyin ve olumlu yüz ifadeleri kullanın.

6. Esnek olun:

İletişim tarzınızı gerektiği gibi ayarlamaya hazır olun. Sendromlu kişi zorlanıyor gibi görünüyorsa farklı bir yaklaşım kullanmayı deneyin.

7. Olumlu olun:

Sendromlu biriyle iletişim kurarken olumlu ve iyimser olun. Bu, olumlu bir atmosfer yaratılmasına ve sohbetin her iki taraf için de daha keyifli hale getirilmesine yardımcı olacaktır.

8. Kendiniz olun:

Sendromlu biriyle iletişim kurarken olmadığınız biri gibi görünmeye çalışmayın. Sadece kendin ol ve kişiliğinin parlamasına izin ver.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır