|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Koşullar Tedaviler | şişmanlık
Sağlığı ve Hastalıkları

Obez olduğunuzda hangi yiyeceklerden uzak durmaya çalışıyorsunuz?

Obeziteyi yönetmeye çalışırken kaçınmanız veya sınırlamanız gereken bazı yiyecekler şunlardır:

1. Şekerle tatlandırılmış içecekler :Gazlı içecekler, sporcu içecekleri, enerji içecekleri ve ilave şeker oranı yüksek diğer içecekler.

2. Ultra işlenmiş gıdalar :Kapsamlı işlemlerden geçmiş ve genellikle yüksek miktarda ilave şeker, sağlıksız yağlar ve tuz içeren gıdalar. Örnekler arasında paketlenmiş atıştırmalıklar, cipsler, hazır yemekler ve fast foodlar yer alır.

3. Rafine edilmiş karbonhidratlar :Beyaz ekmek, beyaz pirinç ve hamur işleri gibi rafine tahıllarla yapılan, kan şekeri seviyelerinde ani yükselişlere neden olabilecek ve kilo alımına katkıda bulunabilecek gıdalar.

4. İşlenmiş etler :Genellikle doymuş ve trans yağ oranı yüksek olan ve kardiyovasküler hastalıklara katkıda bulunabilen pastırma, sosis, jambon ve şarküteri ürünleri gibi yiyecekler.

5. Yüksek kalorili atıştırmalıklar :Aşırı tüketildiğinde kilo alımına katkıda bulunabilecek cips, şekerleme ve şekerli atıştırmalıklar gibi kalorisi yüksek, besin değeri düşük yiyecekler.

6. Şekerlendirilmiş süt ürünleri :Tam yağlı süt, dondurma ve yüksek yağlı yoğurt gibi içecekler ve tatlılar, kalori ve doymuş yağ bakımından yüksek olabilir. Bunun yerine az yağlı veya şekersiz versiyonları tercih edin.

7. Şekerli kahvaltılık gevrekler :Bazı tahıllar ilave şeker açısından yüksek, lif açısından düşük olabilir ve özellikle besin açısından yoğun olmayabilir. Tam tahıllı, az şekerli tahılları seçin veya bunun yerine kendi yulaf ezmesini yapın.

8. Meyve suları ve smoothie'ler :Meyveler sağlıklı olsa da, meyve suları ve bazı ticari smoothie'ler ilave şeker açısından yüksek olabilir ve bütün meyveye kıyasla daha az besin sağlayabilir.

9. Kızartılmış yiyecekler :Patates kızartması, kızarmış tavuk ve diğer kızarmış yiyecekler gibi yiyecekler sağlıksız yağlar ve fazla kalori içerir, bu da kilo alımına katkıda bulunabilir.

10. Aşırı alkol :Alkollü içecekler, özellikle kokteyller ve şekerli karışık içecekler gibi şeker oranı yüksek olanlar boş kalori sağlayabilir ve kilo alımına katkıda bulunabilir.

Obeziteyle mücadelede dengeli beslenmenin ve düzenli fiziksel aktivitenin çok önemli olduğunu unutmamak gerekir. Bireysel ihtiyaçlarınızı ve sağlık hedeflerinizi karşılayan kişiselleştirilmiş bir beslenme planı oluşturmak için bir sağlık uzmanına veya kayıtlı bir diyetisyene danışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır