Bağ burkulması . Bu, iki kemiği birbirine bağlayan bir doku bandı olan bağ gerildiğinde veya yırtıldığında meydana gelir. Burkulma, egzersiz, spor veya bağlara baskı uygulayan herhangi bir aktivite sırasında meydana gelebilir.
Tendinit . Bu, kasları kemiğe bağlayan bir doku kordonu olan tendonun iltihaplanmasıdır. Aşırı kullanım, yaralanma veya bazı tıbbi durumlar nedeniyle tendinit meydana gelebilir.
Kanal atelleri . Bu, alt bacakların ön kısmı olan kaval kemiğinde ağrıya neden olan bir durumdur. Shin splintleri sıklıkla koşma veya çok fazla yürüme gibi aşırı kullanımdan kaynaklanır.
Stres kırıkları . Bunlar bacak kemiklerindeki küçük çatlaklardır. Özellikle egzersiz yapmaya alışkın olmayan kişilerde aşırı kullanım nedeniyle stres kırıkları meydana gelebilir.
Varisli damarlar . Bunlar bacaklarda oluşabilen şişmiş, bükülmüş damarlardır. Varisli damarlar ağrıya, ağrıya ve şişmeye neden olabilir.
Derin ven trombozu (DVT) . Bu, genellikle bacakta olmak üzere derin bir damarda kan pıhtısı oluştuğunda ortaya çıkan ciddi bir durumdur. DVT etkilenen bacakta ağrıya, şişmeye ve sıcaklığa neden olabilir.
Arter hastalığı . Bu, bacaklara kan sağlayan arterlerin daralması veya tıkanması durumunda ortaya çıkan bir durumdur. Atardamar hastalığı bacaklarda ağrıya, uyuşukluğa ve soğukluğa neden olabilir.
Sinir hasarı . Bu, diyabet, multipl skleroz veya sinir sıkışması gibi çeşitli durumlar nedeniyle ortaya çıkabilir. Sinir hasarı bacaklarda ağrıya, uyuşukluğa ve karıncalanmaya neden olabilir.
Diğer tıbbi durumlar . Artrit, lupus ve orak hücreli anemi gibi diğer bazı tıbbi durumlar da bacak ağrısına neden olabilir.