Tipik olarak adet döngüsü, başta östrojen ve progesteron olmak üzere hormonların yükseliş ve düşüşlerinden etkilenen aylık bir süreçtir. Bu süreçte rahim iç tabakasını döker ve vajinadan kan ve doku salarak adet kanamasına neden olur.
Testosteron bir kadının vücuduna iğne yoluyla verildiğinde östrojen ve progesteron üretimini baskılayabilir. Hormon seviyelerindeki bu bozulma, yumurtalıklardan bir yumurtanın salınması anlamına gelen yumurtlamanın durmasına yol açabilir. Yumurtlama ve bunu takip eden hormonal değişim olmadan, rahim duvarı dökülme için gerekli kalınlığı geliştirmez ve adet kanaması meydana gelmez.
Sonuç olarak, testosteron iğneleri almak genellikle kadınlarda adet döngüsünü durdurur. Bununla birlikte, testosteronun adet döngüsü üzerindeki etkilerinin kişiden kişiye değişebileceğini ve testosteronun dozajı, bireyin hormonal profili ve altta yatan diğer tıbbi durumlar gibi faktörlere bağlı olabileceğini unutmamak önemlidir.
Bir kadın herhangi bir nedenle testosteron tedavisini düşünüyorsa, bireysel durumunu değerlendirmek, adet döngüsü üzerindeki potansiyel etkisini tartışmak ve tedavisi hakkında bilinçli kararlar vermek için bir sağlık uzmanına danışmak çok önemlidir.