1. Onları dinlenmeye teşvik edin.
- Birisi kendini iyi hissetmediğinde, vücudunun dinlenmeye ve iyileşmeye ihtiyacı vardır. Onlar için rahat bir yatağın bulunduğu sessiz bir oda gibi rahat bir ortam yaratmaya çalışın. Onlar için çok fazla aktivite planlamaktan kaçının ve mümkünse okuldan veya işten evde kalmalarına izin verin.
2. Yeterince sıvı içtiklerinden emin olun.
- Hasta olduğunuzda, susuz kalmamak ve vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olmak için bol miktarda sıvı içmek önemlidir. Su en iyi seçenektir ancak meyve suyu, et suyu veya çorba da içebilirler.
3. Onlara reçetesiz satılan ilaçları teklif edin.
- Reçetesiz satılan ilaçlar ateş, ağrı ve tıkanıklık gibi bazı hastalık belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Etiketteki dozaj talimatlarına uyduğunuzdan emin olun ve önerilen miktardan fazlasını almaktan kaçının.
4. Onları sağlıklı yiyeceklerle besleyin.
- Sağlıklı yiyecekler yemek vücudun hastalıklardan kurtulmasına yardımcı olabilir. Hasta birine sunulabilecek iyi seçeneklerden bazıları arasında meyveler, sebzeler, çorba ve tavuk yer alır.
5. Belirtilerine dikkat edin.
- Daha da kötüleşmediğinden emin olmak için kişinin semptomlarına dikkat etmek önemlidir. Durumlarıyla ilgili endişeleriniz varsa doktorlarıyla iletişime geçin.
6. Duygusal destek sağlayın.
- Hasta olmak hem fiziksel hem de duygusal açıdan zorlayıcı bir deneyim olabilir. Kişiye desteğinizi sunun ve onun yanında olduğunuzu bilmesini sağlayın.
7. Ne zaman doktora görünmeli
- Kişinin semptomları şiddetliyse veya birkaç gün sonra düzelmiyorsa doktora görünmesi önemlidir. Tıbbi müdahale gerektiren bazı semptomlar şunlardır:nefes darlığı, göğüs ağrısı, yüksek ateş, bilinç bulanıklığı ve şiddetli kusma veya ishal.