* Pepto-Bismol (bizmut subsalisilat):Her 6 saatte bir vücut ağırlığının 10 kilosu başına 1 çay kaşığı verin. Kanama bozukluğu olan veya antikoagülan alan köpeklere vermeyin.
* Kaopektat (kaolin ve pektin):Her 4 saatte bir vücut ağırlığının 10 kilosu başına 1 çorba kaşığı verin. Kabızlığı olan köpeklere vermeyin.
* İmodyum (loperamid):Her 8 saatte bir vücut ağırlığının kilogramı başına 0,2 miligram verin. Kanlı ishali olan veya eritromisin veya metronidazol gibi bazı antibiyotikleri alan köpeklere vermeyin.
Reçeteli ilaçlar:
* Metronidazol:Bu antibiyotik ishale neden olabilecek birçok bakteriye karşı etkilidir. Ayrıca ishale neden olabilen protozoal bir enfeksiyon olan giardiasis tedavisinde de kullanılır.
* Tylosin:Bu antibiyotik ishale neden olabilecek bakterilerin çoğuna karşı etkilidir. Ayrıca ishale neden olabilen paraziter bir enfeksiyon olan koksidiyoz tedavisinde de kullanılır.
* Praziquantel:Bu ilaç ishale neden olabilen tenyaları tedavi etmek için kullanılır.
* Fenbendazol:Bu ilaç ishale neden olabilen kancalı kurtları ve yuvarlak kurtları tedavi etmek için kullanılır.
Ev ilaçları:
* Haşlanmış tavuk ve pilavdan oluşan hafif bir diyet, mide rahatsızlığının giderilmesine ve gerekli besin maddelerinin sağlanmasına yardımcı olabilir.
* Köpeğinize bol miktarda tatlı su içmesi su kaybını önlemek açısından önemlidir.
* Pedialyte gibi elektrolit solüsyonları kaybedilen sıvı ve elektrolitlerin yerine konmasına yardımcı olabilir.
* Yoğurt gibi probiyotikler bağırsaktaki iyi bakterilerin dengesinin yeniden sağlanmasına ve sindirimin iyileştirilmesine yardımcı olabilir.
Veteriner hekime ne zaman başvurmalı:
* Köpeğinizde kanlı ishal, kusma veya ateş varsa hemen bir veterinere başvurmalısınız.
*Köpeğinizin ishali 24 saat içinde geçmezse ayrıca bir veterinere başvurmalısınız.